Ajankohtaista
 
Pohjois-Pohjanmaan vuoden kylä 2017 valinta
10.05.2017

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry. ja Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytävät maakunnan kyliä ilmoittautumaan ehdokkaaksi Vuoden Kylä 2017 valintaan. Pohjois-Pohjanmaalla on vuodesta 1997 lähtien valittu vuosittain Vuoden Kylä. Tänä vuonna painotetaan erityisesti elinvoimaisuutta: mitkä ovat teidän kylänne toimenpiteet elinvoimaisuuden edistämisessä? Ovatko ne kenties uudenlaiset palvelut kyläläisille? Kylämatkailu? Tietoliikenneyhteyksien hyödyntäminen vai kenties jotain aivan muuta?

Valinnan suorittaa Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n hallitus täydennettynä Pohjois-Pohjanmaan liiton ja ProAgria Oulun edustajilla. Vuoden Kylä julkistetaan Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä 6.11.2017 Oulussa. Vuoden Kylä saa 2500 € rahapalkinnon kylän kehittämiseen sekä kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä osallistuu maakunnan edustajana valtakunnalliseen Vuoden Kylän valintaan.

Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan täyttämällä oheinen osallistumislomake ja palauttamalla se Pohjois-Pohjanmaan liittoon. Lomaketta voi täydentää haluamillaan liitteillä. Ehdokkuudesta voi ilmoittaa mikä tahansa kylällä toimiva ja kyläläisiä edustava yhdistys tai organisaatio. Pyydämme täyttämään lomakkeen huolellisesti. Lomake voidaan täyttää joko käsin kirjoittamalla tai tietokoneella sähköisesti.

Saatekirje

Vuoden kylä 2017 hakulomake

Vuoden Kylä 2017 valinnassa käytetään seuraavia valintakriteereitä ja maksimipistemääriä:
-          Kylän elinvoimaisuus 40 pist.
-          Uudet palvelut 20 pist.
-          Kylän toiminnan omaleimaisuus 20 pist.
-          Verkostoituminen ja verkostojen hyötykäyttö 20 pist.

Pyydämme ottamaan valintakriteerit huomioon lomaketta täyttäessänne.

Osallistumislomake liitteineen tulee palauttaa Pohjois-Pohjanmaan liittoon viimeistään torstaina 15.6.2017 klo 15.00 mennessä. Postiosoite on Sepänkatu 20, 90100 Oulu tai sähköpostitse kirjaamo@pohjois-pohjanmaa.fi. Kirjekuoreen tai viestin asiakenttään on merkittävä “Vuoden Kylä 2017”.