Ajankohtaista
 
Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentti 31.8.–1.9.2017 Rukalla
14.06.2017

Kansainvälistyvän matkailun nousukiito

Suomi matkailun kohdemaana on saanut kuluvana vuonna erityistä huomiota. Useat eri  matkailusivustot ja media ovat nostaneet satavuotista itsenäisyyttään juhlivan maamme ja etenkin sen luontokohteet matkailun kansainvälisten kärkikohteiden joukkoon, jopa ykkössijalle.  Matkailu Suomeen on kasvussa ja meneillään oleva tapahtumarikas vuosi, runsas positiivinen huomio ja pitkäjänteinen markkinointityö antavat tähän edelleen lisävauhtia. Meneillään oleva myönteinen trendi asettaa myös haasteita niin matkailuyrittäjille kuin myös kehitystyötä tekeville tahoille; Miten pystymme hyödyntämään mahdollisuudet, vastaamaan kysyntään, kehittämään sisältöjä kiinnostaviksi ja suuntaamaan toimintaa muuttuvien asiakkuuksien mukaisesti. Matkailun on toimialana kyettävä menestyäkseen vastaamaan myös laajempialaisiin globaaleihin muutostrendeihin, kuten digitalisaatioon, matkustustavoissa ja liikenteessä sekä viestintä- ja merkkinointityössä tapahtuviin muutoksiin. Seminaarissa tarkastelemme näitä muutosvoimia, niihin vastaamista ja niiden entistä tehokkaampaa hyödyntämistä.

Matkailuparlamentti on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Pohjois-Pohjanmaan matkailun kehittämistoimikunta toivottaa kaikki tervetulleiksi Rukalle!

Aika ja paikka

Matkailuparlamentti järjestetään 31.8.–1.9.2017 Rukalla Cumulus Rukahovin kokouskeskuksessa alkaen klo 12.00. Ensimmäisen päivän päätteeksi nautitaan illallista hyvän ruoan, seuran ja musiikin merkeissä. Perjantaina ja lauantaina on mahdollisuus osallistua seminaarin jälkeiseen ohjelmaan. Parlamentin aikana Pohjois-Pohjanmaalla toteutettavista matkailuhankkeista on esillä tietoa.

Ohjelma

Torstain seminaaripäivä alkaa klo 12 aiheena matkailu muutoksessa.

- Visit Finland matkailun muutosagenttina / matkailujohtaja Paavo Virkkunen,
- Elämyksellisyys ja asiakkaan kokemus matkailun kehittämisessä / projektipäällikkö ja tutkija Henna Konu, Itä-Suomen yliopisto
- Digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet / projektipäällikkö Marjo Kämäräinen, Metsähallitus
- Matkaketjut ja liikkuminen / toimitusjohtaja Pekka Möttö, Tuup Oy
- Media matkailun vaikuttajafoorumina / Toimitusjohtaja Juha Laakkonen, Kaleva Oy
- Päivän päätteeksi mietimme tulevaisuututkija Ilkka Halavan johdolla mitä tapahtuu, jos kaikki kohta haluavat Suomeen, Euroopan harvaanasuttuun luonnonpuistoon.

Perjantaina ohjelma alkaa klo 9

- Kuntien ja maakuntien muuttuva rooli kehittämistoiminnassa / muutosjohtaja Pauli Harju VM,
- katsaus Pohjois-Pohjanmaan matkailun saavutuksiin,
- kansainvälisyys ja aasialaiset asiakkaina / toimitusjohtaja Ilkka Länkinen, Santapark Arctic World
- markkinoinnin välineet, liiketoimintapäällikkö Paula Jokisalo, Gofinland ja toimitusjohtaja Jorma Kortesoja, Suomen Keskusvaraamo Oy
- matkailun sisällöllinen kehittäminen ja tarinoiden tuotteistaminen / toimitusjohtaja Juhani Parhiala/Luova toimisto Ranka Oy

Katso tarkempi ohjelma täältä: Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentti.

Lounaat ja illallinen

Seminaarin lounaat ja torstain illallinen ovat omakustanteisia (lounas 19 eur, illallinen 42,50 eur). Ne maksetaan majoittautumisen yhteydessä Cumulus Rukahovin vastaanotossa tai ei-majoittautuvien kohdalla suoraan ravintolaan. Huom sitova ilmoittautuminen (Illallisen hinta laskutetaan jälikäteen jollei sitä hoideta paikanpäällä).

Illallinen klo 18 ravintola Kaarle XII Ski Ruka / Menu:
Alkukeittona korvasienikeitto.
Pääruokana sonnin ulkofilee (150g), suppilovahverokastike, palsternakkarösti, hunajaporkkana tai
savutofumunakoiso, nokkoskastike, hunajaporkkanat, palsternakkarösti.
Jälkiruokana karpaloleivos.

Seminaariin ilmoittautuminen 24.8.2017 mennessä.

Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentin AFTER parlamentti

Matkailuparlamentin virallisen osuuden päätyttyä, osallistujilla on mahdollista jatkaa viikonloppua Rukan upeissa ruskamaisemissa.

Perjantaina 1.9. Pyhän Jyssäys-lenkki (7 km).

Pidetään kävelykokous ja tiivistetään matkailuparlamentin antia. Lisäksi Metsähallituksen edustaja Paula Aspholm kertoo kansallispuistojen markkinoinnista.

Lenkin jälkeen suunnataan yhdessä tarumaiseen Pyhäpiilo-saunaan, jossa nautitaan saunasnack sekä hemmotellaan kehoa ja mieltä villiyrttikuorinnalla. Minimi osallistujamäärä saunan lämpiämiselle 6 henkeä. Osallistumismaksu 60 € / henkilö.

Lauantaina 2.9. Rukan Tunturiajot.

Osallistutaan yhdessä Rukan Tunturiajot maastopyörätapahtumaan. Tunturin valloittavassa maastoajossa pääsee ylittämään Rukan huipun lisäksi itsensä! Tunturiajoihin osallistutaan 2-4 henkilön joukkueina. Valittavat matkat ovat 23 km, 46 km ja 69 km matkoilla ja Tunturiajoihin voi osallistua omalla pyörällä tai vuokrata pyörän Rukalta.

Osallistumismaksu 60 €/henkilö (4.8.2017 mennessä) // 70 €/henkilö (30.8.2017 mennessä). Hinta sisältää osallistumisoikeuden online-ajanotolla, huollon reitin huoltopisteissä, saunan, lounaan ja t-paidan. Matkailuparlamenttiin osallistuneiden osallistumismaksut menevät hyväntekeväisyyteen (kohde ilmoitetaan myöhemmin).

Ilmoittautumiset perjantain ja lauantain ohjelmaan Ruka-Kuusamo matkailuyhdistykselle s-postitse suvi.juntunen@rukakuusamo.fi Maksut laskutetaan osallistuvilta etukäteen!

Majoitus

Majoitus varataan omatoimisesti Hotelli Cumulus Resort Rukahovista (Rukankyläntie 15) rukahovi.cumulus@restel.fi /varaustunnus Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentti. Huonekiintiö on varattu seuraavilla hinnoilla:
-  85 EUR / vrk / standard yhden hengen huone, 105 EUR / vrk / superior
-  103 EUR / vrk / standard kahden hengen huone, 123 EUR / vrk / superior
Hintaan sisältyy buffet-aamiainen, internetyhteys ja saunan käyttö. Hinnat ovat voimassa myös 1.9. – 3.9.2017. Lisätietoa cumulus.fi

Lisätiedot parlamentista :
Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala p. 050 433 3951, heikki.ojala(at)pohjois-pohjanmaa.fi
Aluesuunnittelija Auli Suorsa p. 050 386 8443, auli.suorsa (at)pohjois-pohjanmaa.fi

Lisätietoja after-parlamentin ohjelmasta Ruka-Kuusamo Matkailu ry:
Mats Lindfors, p. 040 0747 356, mats.lindfors(at)rukakuusamo.fi ja
Suvi Juntunen, p. 040 5090 430, suvi.juntunen(at)rukakuusamo.fi