Ajankohtaista
 
Business Finlandin ja saksalaisen ZIM-ohjelman (Zentrale Innovationsprogramm Mittelstand) yhteishaku
28.06.2019

Business Finlandin ja saksalaisen ZIM-ohjelman (Zentrale Innovationsprogramm Mittelstand) yhteishaun tavoitteena on käynnistää pienten ja keskisuurten yritysten välisiä markkinaläheisiä innovaatioprojekteja. Haku on taas avattu ja se päättyy 15.11.2019.

Haun projekti-ideat lähtevät yritysten omista tarpeista ja tällä kertaa fokuksena on terveydenhuollon digitalisaatio. Projekteissa kehitetään kilpailukykyisiä innovatiivisia tuotteita, palveluja ja prosesseja. Tällä hetkellä Saksa tarjoaa valtavia mahdollisuuksia digitaalisille terveysalan yrityksille. Yksi esimerkki on Digital Health City Berlin, joka pyrkii olemaan maailmanlaajuisesti johtava hotspot tällä alalla. Yhteisprojekteissa tulee olla yksi merkittävästi hankkeeseen panostava pk-yritysosallistuja sekä Suomesta että Saksasta. Hankekonsortioissa voi olla myös muunlaisia ja muista maista olevia osallistujia. Suomessa tutkimusorganisaatioiden panos työhön tapahtuu alihankintana.

Lisätietoja: https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/haut/2019/saksalais-suomalainen-haku-pk-yritysten-yhteisprojekteille