EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021-2027 valmistelu
 

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021-2027 kansallinen valmistelu on käynnissä. Alueellista valmistelua tehdään kahdella suuralueella: Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Itä- ja Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala. Itä- ja Pohjois-Suomen alueellista valmistelua johtaa Pohjois-Pohjanmaan liitto. Kansallista valmistelua johtaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Kumppanuusperiaatteen toteutumisesta alueellisen ohjelmatyön valmistelussa

Itä- ja Pohjois-Suomen alueellisesta valmistelusta vastaavat maakuntien liitot. Valmistelua tehdään yhteistyössä ELY-keskusten, kuntien ja muiden ohjelman toteuttamiseen osallistuvien yhteisöjen kanssa. Valmistelussa noudatetaan kumppanuusperiaatetta siten, että kukin maakuntaliitto vastaa aluekehitysviranomaisena alueensa sidosryhmien osallisuudesta. Ohjelmavalmistelua käsitellään säännöllisesti maakuntahallituksissa. Maakunnan yhteistyöryhmät ovat lakisääteisiä kumppanuuselimiä maakunnissa, asioiden valmistelua käsitellään lisäksi MYR:n sihteeristöissä. Maakuntavalmistelun työryhmiä hyödynnetään ohjelmavalmistelussa kumppanuusperiaatteella. Suuralueen tilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.


Lisätietoja:

Itä- ja Pohjois-Suomen alueellisen valmistelun pääsihteeri Päivi Keisanen, p. 050 431 0605