Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste tuo Euroopan unionin lähemmäs pohjoispohjanmaalaisia

Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopisteestä saa tietoa, neuvoja, apua ja vastauksia Euroopan unionia koskeviin kysymyksiin. Tietopisteestä saa myös maksuttomia EU-aiheisia julkaisuja, esitteitä, karttoja ja postereita sekä ohjeita siitä, mistä EU-tietoa löytyy. EU-aiheista tietoa on mahdollisuus käydä tulostamassa EU-tietopisteen yleisöpäätteeltä. Lisäksi tietopisteen kautta voi lähettää palautetta EU:n toimielimille.

Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste sijaitsee Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan liiton tiloissa. Se on auki maanantaista torstaihin klo 9-15 (pl. loma-ajat). Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste on osa Euroopan unionin Europe Direct -verkostoa. Se palvelee Pohjois-Pohjanmaan alueen väestöä. Lisäksi Haapajärvellä (karttakuva) toimii oma tiedotuspisteensä, Oulun Eteläisen EU-tietokeskus. Sen toiminta-aluetta on Oulun eteläinen eli Nivala-Haapajärven, Ylivieskan ja Haapaveden-Siikalatvan seutukunnat. 

Europe Direct -verkostoon kuuluu Suomessa kahdeksan ja Euroopassa n. 500 tiedotuspistettä. Suomessa tiedotuspisteitä Pohjois-Pohjanmaan pisteiden lisäksi Seinäjoella, Kankaanpäässä, Porissa, Turussa, Kuopiossa ja Kajaanissa (karttakuva). Helsingissä ja Rovaniemellä toimii Ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotuksen toimipisteet, jotka eivät ole varsinaisia Europe Direct -tiedotuspisteitä.

Europe Direct -tiedotuspisteiden tehtävänä on lisätä kansalaisten mahdollisuuksia saada käytännön tietoja ja neuvontaa niistä oikeuksista ja mahdollisuuksista, joita Euroopan unioni tarjoaa. Suomen tiedotuspisteverkosto täydentää ja tukee Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston työtä alueellisella ja paikallisella tasolla. Euroopan komissio on valinnut Europe Direct - tiedotuspisteet viiden vuoden toimintakaudeksi (v. 2013-2017). Ne saavat osan rahoituksestaan Euroopan komissiolta.

Europe Direct -palveluihin kuuluvat myös EU:n tallekirjastot ja Europe Direct -puhelinpalvelu. Tallekirjastoissa säilytetään EU:n virallisia asiakirjoja ja julkaisuja esim. tutkijoiden, opiskelijoiden ja muiden kansalaisten käyttöön. Pohjois-Pohjanmaan tallekirjasto sijaitsee Oulun yliopiston tiloissa.

Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopisteen esittelysivun voi tulostaa tästä!
 

 
 

Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste