Ajankohtaista
 
Kohti modernia elintarviketaloutta
03.08.2017

Pohjois-Pohjanmaan elintarviketalouden strategia 2017–2025 on valmistunut. Vision mukaan vuonna 2025 Pohjois-Pohjanmaan elintarviketalous on kestävää, kasvavaa ja rohkeasti uutta etsivää. Tavoitteena on nostaa alan liikevaihto reiluun 900 miljoonaan euroon. Lisäksi elintarvikealan yritysten raaka-aineostoista ja hankintaorganisaatioiden hankinnoista 40 % tulisi oman maakunnan alueelta, ja elintarviketalous olisi merkittävä työllistäjä eri puolilla maakuntaa. 

Maakunnallamme ja sen sekä julkisilla että yksityisillä toimijoilla on valtavat mahdollisuudet alueellisen elintarviketuotannon jalostamisessa ja kaupallistamisessa, viennissä, TKI- ja innovaatiotoiminnassa, terveyden- ja hyvinvoinnin sekä matkailun edistämisessä. Elintarviketuotannon kytkeminen poikkitieteelliseen ja toimialat ylittävään tuotekehitykseen ja uusien innovaatioiden synnyttämiseen tuo maakuntaan euroja, työpaikkoja ja hyvinvointia. Tulevaisuudessa omasta maakunnasta tulee löytyä myös vahvempaa ja tutkintoon johtavaa alan koulutusta.

Tehdään tämä yhdessä – tuotetaan, syödään, nautitaan ja ostetaan oman maakunnan tuotteita. Tehdään strategia eläväksi, tulokselliseksi ja ”nautittavaksi”.

Lisätiedot: kehitysjohtaja Tiina Rajala, p. 040 685 4033