Ajankohtaista
 
Sharjahin Emiraattialueen hallinto vierailulle Ouluun sunnuntaina
08.09.2017

Sharjahin Emiraattialueen kehityksestä vastaavan johtajan, Sheikki Fahim Sultan Al Qasimin johtama delegaatio saapuu vierailulle Ouluun 10.-12.9.2017. Pohjois-Pohjanmaan liitto koordinoi vierailua yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun ja Finpron kanssa. Sharjahin edustajia kiinnostaa Oulun yritys- ja tutkimusyhteistyön ekosysteemi, joka mahdollistaa alueen kasvun ja kehityksen. Oululaisten tavoitteena on edistää vientiä Gulf-alueen markkinoille.

Tiivis ohjelma esittelee oululaista osaamista
Vierailuohjelma on rakennettu tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Kaksipäiväisen vierailun aikana delegaatiolle esitellään laajasti oululaista osaamista yritysten, koulutuksen ja tutkimuksen näkökulmasta. Maanantaina Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu ja VTT keskustelevat vieraiden kanssa tutkimus- ja koulutusyhteistyöstä. Iltapäivällä vieraille esitellään alueen yritystoimintaa ja terveysalan testauspalveluita. Päivä päätetään illallisen merkeissä, jolloin isäntänä toimii maakuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen.

Tiistaiaamuna Sharjahin delegaatio tapaa maakunnan yrityksiä. Teemoina tapaamisissa ovat digitalisaatio, cleantech, investoinnit ja kulttuuri.  Teemakeskusteluiden  ja verkostoitumistilaisuuden  toivotaan  luovan uusia kontakteja ja kaupallista yhteistyötä yritysten välille. Tiistaina Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen isännöi Oulun kaupungin lounastilaisuutta, jonka aikana kuullaan Sharjahin hallinnon ajatuksia yhteistyön tulevista muodoista ja esitellään Oulun seudun vahvuuksia. Päivän päätteeksi delegaatio käy vielä Oulun Pelikampuksella ja yritysvierailulla Nokialla.

Mahdollisuuksia oululaisille yrityksille
Delegaatiossa on mukana alueen hallinnosta julkisia toimijoita, kauppakamarin edustajia, sijoittajia sekä yrityksiä. Tavoitteena on löytää Oulun seudun yrityksiltä ratkaisuja Gulf-alueen markkinoille. Vierailu luo ensimmäisen kontaktin alueiden edustajien välille. Yritysyhteistyön näkökulmasta kiinnostavia toimialoja ovat Gulfin alueella rakennusteollisuus, koulutus, logistiikka, energia, terveysteknologia ja puolustusteollisuus.

Pohjois-Pohjanmaan liitto on solminut yhteistyösopimuksen tammikuussa 2017 Sharjahin yliopiston kehitysyhtiön kanssa. Sheikki Fahim Sultan Al Qasimin vetämänä delegaatio haluaa syventää monialaista ja molempia osapuolia hyödyntävää yhteistyötä Oulun seudun toimijoiden kanssa.

 

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton kehitysjohtaja Tiina Rajala ja Sharjahin Amerikkalaisen yliopiston kehitysyhtiön (AUS Enterprises) toimitusjohtaja Hussain Mohamed Al Mahmoudi  allekirjoittivat Sarjahissa yhteistyösopimuksen tammikuussa 2017. Allekirjoitustilaisuutta isännöi Sharjahin Emiraatin Ruler Sultan bin Muhammad Al-Qasimi ja tilaisuudessa oli mukana ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen.

Lisätietoa:
Kehitysjohtaja Tiina Rajala, Pohjois-Pohjanmaan liitto 040 685 4033 tiina.rajala@pohjois-pohjanmaa.fi