Ajankohtaista
 
Naistenpäivää juhlistettu jo 13 kertaa
09.03.2018

Pohjois-Pohjanmaan liitto järjesti 8.3.2018 kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi vastaanoton Oulussa, ydinkeskustan Technopoliksessa. Tänä vuonna teemana oli Kulttuuriperintömme: kun mennyt kohtaa tulevan.

Kulttuuriperintö on yhteistä omaisuuttamme, josta meidän tulee pitää huolta, mutta joka on tarkoitettu myös käytettäväksi ja tuottamaan elämyksiä. Juhlapuheen aiheesta piti Museoviraston yliarkkitehti Helena Hirviniemi.

Liiton perinteinen naistenpäivän vastaanotto järjestettiin nyt jo 13. kerran. Naistenpäivän viettäminen Pohjois-Pohjanmaan liitossa sai alkunsa vuonna 2006, kun silloisten maakuntaliiton naispuheenjohtajien Tytti Tuppuraisen ja Mirja Vehkaperän aloitteesta juhlistettiin naisten täysiä poliittisia oikeuksia yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden 100-vuotisjuhlavuonna.

Naistenpäivän vastaanottoa emännöi maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Naistenpäivän vastaanotolla Pohjois-Pohjanmaan liitto haluaa omalta osaltaan huomioida naisia yhteiskunnan eri aloilla sekä tarjota eri-ikäisille ja eri alojen naisille verkostoitumisen mahdollisuuden.

Vastaanotolle oli kutsuttu vaikuttajanaisia Oulusta ja maakunnasta, järjestöjen ja yhdistysten edustajia, kuntapäättäjiä sekä liiton yhteistyötahoja edustavia naisia.