Ajankohtaista
 
Rakennerahastojen syksyn hakukierroksella haettiin yli 32 miljoonaa euroa EU-tukea hankkeisiin
08.10.2018

Syksyn 2018 hankehaussa Pohjois-Pohjanmaan liittoon jätettiin 29 EAKR-hakemusta, joilla tavoitellaan yhteensä lähes 17 miljoonan euron tukipottia. Hakukierroksella toivottiin hakemuksia erityisesti vähähiilistä taloutta edistäviin hankkeisiin.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle hakemuksia jätettiin yhteensä 40 kappaletta, joista kahdeksan oli ylimaakunnallisiin hankkeisiin. Tukea haettiin yhteensä yli 15,8 miljoonaa euroa ESR- ja EAKR-rahastoista. Ylimaakunnallisten hankkeiden osuus oli yli 2,9 miljoonaa euroa.

ESR-hakemuksia jätettiin 34 kappaletta, joista ylimaakunnallisia hankkeita oli kuusi kappaletta. Tukea haettiin yhteensä yli 13,4 miljoonaa euroa. Ylimaakunnallisten hankkeiden osuus oli noin 2,6 miljoonaa euroa.

EAKR-hakemuksia jätettiin kuusi kappaletta, joista kaksi oli ylimaakunnallisiin hankkeisiin. Tukea haettiin yhteensä yli 2,3 miljoonaa euroa. Ylimaakunnallisten hankkeiden osuus oli n. 350 000 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan liitossa ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa on haettavana rahoitusta Suomen rakennerahasto-ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020. Ohjelmalla tuetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimenpiteitä.