Ajankohtaista
 
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointitekopalkinto 2018 Yhteisestä Ovesta ry:lle
11.10.2018

Vuoden 2018 Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointitekona palkittiin Yhteisestä Ovesta ry pitkäjänteisestä työstä ikäihmisten hyvinvoinnin ja vapaaehtoistoiminnan edistämisestä sekä matalankynnyksen kohtaamispaikka Tuokiotuvan pyörittämisestä.

Yhteisestä Ovesta ry järjestää ja ylläpitää ikäihmisten harrastus-, koulutus-, virkistys- ja vapaaehtoistoimintaa. Tarkoituksena on vahvistaa ikäihmisten sosiaalista hyvinvointia ja terveyttä sekä tarjota mahdollisuuksia toimintaan. Yhdistys on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Toiminnassa tehdään aktiivista ja konkreettista yhteistyötä eri tahojen kanssa.  Sekä järjestöt että julkinen sektori ja yritykset ovat toiminnassa mukana.

Yhteisestä Ovesta ry pyörittää Ylivieskassa matalankynnyksen kohtaamispaikkaa, Tuokiotupaa, jonne ovat tervetulleita kaikki ikäihmiset. Tupa on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Keväällä 2018 avattiin yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa kahdelle sivukylälle SenioriKahvila, joissa ikäihmiset kokoontuvat vuoroviikoin tiistaisin.  Toimintaan ottaa osaa vuosittain yhteensä yli 11000 kävijää.

Olemme tehneet tavoitteellista työtä ikäihmisten hyväksi toiminnan alusta alkaen suurella sydämellä ja tunteja laskematta, kertoo toiminnanjohtaja Anne Isokoski. Olemme kaikessa tekemisessämme pyrkineet kuulemaan nimenomaan ikäihmistä itseään ja toimimaan heidän viitoittamallaan tiellä - samalla luomaan turvallisen ympäristön kaikkien tulla. Paikan, jonne on helppo tulla ja jossa on helppo olla. Saamamme tunnustus on osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä, toteaa Isokoski.

Tunnustus luovutettiin tänään Liminganlahden luontokeskuksessa pidettävässä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa ja sen vastaanottivat Anne Isokoski, Terttu-Irmeli Haapakoski ja Aino Tanska. Tunnustuksen luovuttivat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin yhteistyöryhmän puheenjohtaja Hannu Kallunki ja Pohjois-Pohjanmaan liiton vs. suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen. 

Lisätiedot: Anne Isokoski, p. 044 9872895, anne@tuokiotupa.fi tai Eija Kantola, p. 044 9872859/ 050 4467868 (oma puhelin)

 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2018 järjestetään 11.10.2018 Liminganlahden luontokeskuksessa.  Hyvinvointifoorumi on maakunnan hyvinvointiohjelman vuosittainen päätapahtuma, joka pidetään jo yhdennentoista kerran. Foorumin järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liitto, POPmaakunnan hyte-valmistelu ja Maaseudun arjen palveluverkosto -hanke. Tämän vuoden teema on Hyvinvointi on koko elämä!