Ajankohtaista
 
Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentin pääteemana matkailun kestävyys ja vastuullisuus
14.11.2018

Pohjois-Pohjanmaan matkailulla menee hyvin. Matkustajien määrä on reilussa kasvussa sekä lentokenttien volyymin kuin yöpyjien määrässä mitattuna. Alueena Pohjois-Pohjanmaa on yöpymisissä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin matkailumaakunta Uudenmaan ja Lapin jälkeen. Investoinnit, vilkas kehittämistoiminta ja yhteistyö ovat tuottaneet tulosta.

Matkailuala on osa muuttuvaa toimintaympäristöä, mikä tuo mukanaan haasteita. Oulussa, Hotelli Lasaretissa torstaina 15.11.2018 järjestettävässä Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentissa pureudutaan näihin haasteisiin ja etsitään keinoja matkailun kestävyyden ja vastuullisuuden edistämiseen, digitalisaation ja digitaalisten markkinointikanavien hyödyntämiseen, matkailun kilpailukyvyn, laadun ja työvoiman saatavuuden lisäämiseen sekä matkailun vetovoiman kasvattamiseen sisältöjä kehittämällä.

Pääteemoista on puhumassa Lapin yliopiston matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijola, Oulun yliopiston matkailumaantieteen professori Jarkko Saarinen sekä digitaalisen matkailun asiantuntija Miikka Raulo Flowhouse Oy:stä ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n hallituksen puheenjohtaja, Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto. Päivän aikana tulee tutuksi eri puolilla maakuntaa tehtävä kehittämistyö.

Pohjois-Pohjanmaalla matkailun kehittämisessä tehdään tiivistä yhteistyötä jokaisen matkailualueen lisäksi koko maakunnan tasolla. Laajan yhteistyön tuloksena vuosittain järjestettävä matkailuparlamentti kerää yhteen yrittäjät, kehittäjät ja matkailutoimijat.  Tapahtuman järjestää Pohjois-Pohjanmaan liitto ja matkailun kehittämistoimikunta.

Matkailuparlamentin ohjelma

Matkailuparlamentin esitykset

Lisätiedot:
Vs. Suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen p. 050 301 7546 ilpo.tapaninen@pohjois-pohjanmaa.fi
Aluesuunnittelija Auli Suorsa p. 050 386 8443, auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi