Ajankohtaista
 
Pohjois-Pohjanmaan liitto mukana järjestämässä Future of Europe -konferenssia Lahdessa
15.01.2019

Vuosi 2019 tulee olemaan ratkaiseva Euroopan tulevaisuuden ja Itämeri-yhteistyön kannalta: toukokuussa järjestetään Euroopan parlamentin vaalit, määräaika Brexit-sopimuksen aikaansaamiseksi umpeutuu, EU:n Itämeri-strategia päivitetään ja neuvottelut EU:n vuoden 2020 jälkeisestä budjetista ja politiikasta jatkuvat. Pohjois-Pohjanmaan liitto on aktiivisesti mukana Euroopan tulevaisuudesta käytävissä keskusteluissa ja järjestää 31.1.2019 Future on Europe –konferenssin Lahden Sibelius-talossa yhdessä Päijät-Hämeen liiton, CPMR:n Itämeri-komission ja Euroopan komission Suomen-edustuston kanssa.

Aamupäivällä on politiikkapuheenvuoroja ja paneelikeskusteluja, joissa ovat mukana mm. johtaja Mikael Landabaso Euroopan komission viestinnän pääosastolta, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, suurlähettiläs ja EU:n poliittisen strategian keskuksen arktisten asioiden neuvonantaja Jari Vilén, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen, CPMR:n pääsihteeri Eleni Marianou sekä CPMR:n Itämeri-komission puheenjohtaja Jari Nahkanen.

Iltapäivällä on kolme seminaaria, jotka käsittelevät kansalaistason vaikuttamista Euroopan integraatiossa, EU:n Itämeri-strategian päivitysprosessia sekä EU:n budjettia ja älykästä erikoistumista vuoden 2020 jälkeen.

Konferenssin työkieli on englanti. Tilaisuuteen liittyvää keskustelua voi seurata sosiaalisessa mediassa #FutureofEurope -tunnisteella.

Konferenssiohjelma ja ilmoittautuminen:

http://www.paijat-hame.fi/tapahtumat/future-of-europe-conference/

Lisätietoja:

Marko Mälly, erityisasiantuntija/kansainväliset asiat, 044-3719438, marko.mally@paijat-hame.fi
Kristiina Hämäläinen, maakuntahallituksen varapuheenjohtaja, 050-3403572, kristiina.hamalainen@hollola.fi