Ajankohtaista
 
Aiesopimus suomalaisen innovaatiokeskittymän perustamiseksi Arabiemiraattien Sharjahin emiraatin kanssa
16.01.2019

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yrityksiä, koulutus- ja tutkimusorganisaatioita sekä Oulun kaupunki allekirjoittivat aiesopimuksen 15.1.2019 Arabiemiraattien Sharjahin emiraatin kanssa suomalaisen innovaatiokeskittymän perustamiseksi Sharjahiin.

Hussain Al Mahmoudi korosti Sharjahin Tutkimus, teknologia ja innovaatiopuiston olevan juuri nyt voimakkaassa kehittämisen vaiheessa. Uusimmat TKI-puiston tilat olivat valmistuneet kaksi viikkoa sitten. Aiesopimuksen allekirjoittivat Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, BusinessOulu, OSAO Edu Oy, Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta ja kasvatustieteiden tiedekunta, Collaprime Oy, Flexbright Oy, Solved Oy ja Ponkala arkkitehdit Oy.

 

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton johdolla ja Sharjahin sheikki Fahim Sultan Al Qasimin kutsusta toteutettu vierailu tuotti kahdeksan aiesopimusta Sharjahin Tutkimus-, teknologia ja innovaatiopuiston kanssa. Sharjahin TKI-puistoa allekirjoitustilaisuudessa edusti toimitusjohtaja Hussain Al Mahmoudi.

Sharjahin Kauppakamari järjesti delegaatiolle 15.1.2019 puolen päivän yritysseminaarin, joka käsitteli investointimahdollisuuksia etenkin rakennus -, cleantech-, terveydenhuolto- ja koulutuksen toimialoilla. Keskusteluissa nousivat voimakkaasti esiin myös kiertotalous sekä kestävän kehityksen periaatteet. Esitetyt toimialat ovat Pohjois-Pohjanmaan maakuntaohjelman älykkään erikoistumisen kärkiä ja maakuntaohjelman painopisteitä. Delegaatio vieraili päivän lopuksi vielä Sharjahin SteelFabExpon terästeknologia ja koneteollisuuden messuilla.

Pohjois-Pohjanmaan liitto on solminut tammikuussa 2017 yhteistyösopimuksen Sharjahin Amerikkalaisen yliopiston kehitysyhtiön kanssa ja on koordinoinut yhteistyötä jo kahden vuoden ajan. Tutkimus, teknologia ja innovaatiopuisto on osa Sharjahin Amerikkalaista yliopistoa. Julkishallinnon, koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä on toteutettu monin eri tavoin. Yksi on ollut alueen koulutusvientihankkeet. Pohjois-Pohjanmaan alueen yrityksiä on myös osallistumassa Dubain 2020 maailmannäyttelyyn.

Lisätietoja:

www.ause.ae/initiatives/

Kehitysjohtaja Tiina Rajala, p. +358406854033, tiina.rajala@pohjois-pohjanmaa.fi
Kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä, p. +358406854040, hanna.honkamakila@pohjois-pohjanmaa.fi