Ajankohtaista
 
Naistenpäivää juhlistettiin jo 14. kerran
11.03.2019

“Naiskysymys ei ole ainoastaan naiskysymys vaan ihmiskunnan kysymys.”

Pohjois-Pohjanmaan liitto järjesti kansainvälisen naistenpäivän vastaanoton perjantaina 8.3.2019. 

Tänä vuonna teemana oli Vahva suomalainen nainen. Kansainvälisenä naistenpäivänä juhlistettiin tänä vuonna 175 täyttävää Minna Canthia (1844–1897).

Naistenpäivän vastaanottoa emännöi maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Juhlapuheen piti europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Liiton perinteinen naistenpäivän vastaanotto järjestettiin nyt jo 14. kerran. Naistenpäivän viettäminen Pohjois-Pohjanmaan liitossa sai alkunsa vuonna 2006, kun silloisten maakuntaliiton naispuheenjohtajien Tytti Tuppuraisen ja Mirja Vehkaperän aloitteesta juhlistettiin naisten täysiä poliittisia oikeuksia yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden 100-vuotisjuhlavuonna.

Naistenpäivän vastaanotolla Pohjois-Pohjanmaan liitto haluaa omalta osaltaan huomioida naisia yhteiskunnan eri aloilla sekä tarjota eri-ikäisille ja eri alojen naisille verkostoitumisen mahdollisuuden. Vastaanotolle on kutsuttu vaikuttajanaisia Oulusta ja maakunnasta, järjestöjen ja yhdistysten edustajia, kuntapäättäjiä ja liiton yhteistyötahoja edustavia naisia.