Ajankohtaista
 
inDemandin 2. vaiheen yhteiskehittäminen käynnistyi onnistuneesti
21.05.2019

inDemand-hankkeen 2. vaiheen yhteiskehittäminen alkoi 14.5.2019 Oulun yliopistollisen sairaalan innovaatio-, testaus- ja kehitysympäristö OYS TestLabissa. Kehittämispäivään osallistuivat kevään haussa valitut yritykset Neagen Oy, NE Device SW Oy, Kipuwex Oy ja Isoft.ai Oy sekä terveydenhuollon ja yrityskehittämisen asiantuntijoita.

Yhteiskehittämisen aikana etsitään ratkaisuja neljään Oulun yliopistollisessa sairaalassa tunnistettuun kehittämistarpeeseen: tekoälysovellus magneettitutkimuksen riskitietojen selvittämiseen, monitoroimattoman potilaan hengitystaajuusmittari, mobiilisovellus kivun itsearviointiin ja -hoitoon sekä digitaalinen perehdytyspeli sairaalassa harjoittelevien opiskelijoiden ja uusien työntekijöiden perehdytykseen.

11 kuukautta kestävä yhteiskehittäminen alkoi henkilökunnan ja yritysten yhteisillä työpajoilla, joissa tarkennettiin kehittämistarpeiden sisältöjä ja tutustuttiin eri osapuolten työskentelytapoihin. Lisäksi hankkeessa keskitytään terveydenhuollon ympäristöön soveltuvan yritysten liiketoimintaosaamisen kehittämiseen. Mukana olevia yrityksiä tuestaan terveydenhuollon tietosuoja-asioissa ja kansainvälistymisessä.

Yhteiskehittäminen on osa kansainvälisessä inDemand-hankkeessa luotavaa yhteistyömallia, jossa julkinen terveydenhuolto ja yritykset kehittävät yhdessä terveyteen liittyviä digitaalisia ratkaisuja. inDemand-hanketta rahoittaa EU:n Horizon 2020 Tutkimus- ja innovaatio-ohjelma ja sitä toteutetaan vuosina 2017–2020. Hankkeessa kehitettävää innovatiivista mallia toteutetaan Murcian, Pariisin ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla.

Konsortio

inDemand-konsortio koostuu 11 organisaatiosta. Terveydenhuolto-organisaatioita ovat SMS ja FFIS Murciassa Espanjassa, RESAH Pariisin alueella ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Pohjois-Pohjanmaalla. Julkiset rahoittajat ovat INFO, Paris Region Entreprises ja Pohjois-Pohjanmaan liitto. Yrityksiä tukevat TICBioMed, Medicen Paris Region ja BusinessOulu. Konsortiota täydentävät ERRIN ja Oulun yliopisto, jotka tukevat projektissa kehitettävän mallin levitystä ja metodologian käyttöönottoa.

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: Timo Alalääkkölä, timo.alalaakkola@ppshp.fi, p. 040 561 4390

BusinessOulu: Heini Malm, heini.malm@businessoulu.com, p. 040 773 8414

Pohjois-Pohjanmaan liitto: Mikko Väisänen, mikko.vaisanen@pohjois-pohjanmaa.fi, p. 050 3366524