Ajankohtaista
 
Arctic Education Forum kerää koulutusalan toimijat Ouluun helmikuussa 2020
28.06.2019

Kansainvälinen tapahtuma järjestetään Oulussa toista kertaa.

Arctic Education Forum on katsaus suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Kolmipäiväisessä tapahtumassa on kattava tarjonta: kouluvierailuja, luentoja eri koulutusasteista, tietoa uusista oppimisen innovaatioista ja oppimisympäristöistä sekä oppilaitosten ja yritysten välisestä yhteistyöstä. Oppilaitosten lisäksi tapahtumassa esille pääsevät myös PINO Networkin jäsenyritykset Pohjois-Pohjanmaalta.

Ensimmäinen Arctic Education Forum joulukuussa 2018 oli menestys: osallistujia oli 12 maasta ympäri maailmaa. Kansainväliset vieraat tutustuivat maailman parhaaksi rankatun koulutusjärjestelmän lisäksi ainutlaatuiseen talven eksotiikkaan: pimeyteen, lumeen ja kylmyyteen.

Koulutusalan toimijoiden, yritysten ja päättäjien tapahtuma on tärkeä Pohjois-Pohjanmaalle. Se lisää suomalaisen koulutusjärjestelmän ja alueen tunnettuutta maailmalla sekä alueelle suuntautuvaa koulutusmatkailua, tukee alan yritysten liiketoimintaa ja vientiä, ja sitä kautta vahvistaa alueen elinvoimaa.

Tapahtuman järjestää PINO Network, joka on koulutusviennin kasvua ja kansainvälistymistä tukeva verkosto Pohjois-Pohjanmaalla. Verkostossa on lähes 60 koulutusalan tuotteita ja palveluita myyvää yritystä ja oppilaitosta. PINO Network on jäsenmäärältään Suomen suurin koulutusviennin verkosto.

Verkosto on Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun, Diakonia Ammattikorkeakoulun, Oulun seudun ammattiopiston ja Oulun kaupungin yhteishanke. Nyt käynnissä on kolme toisiaan tukevaa koulutusviennin hanketta: KAAKAO, KOOKOS ja KAHVI, joita rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.