Satavuotiaan syntymäpäivät
 

Kahvita, liputa, valaise -juhlahetket

Itsenäisyyden juhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäivään 6.12.2017. Tuolloin Suomi täyttää tasan sata vuotta. Käsillä on ainutlaatuinen hetki maamme historiassa. Jokainen on kutsuttu mukaan osallistumaan: Tänä erityisenä vuonna itsenäisyyden juhlinta alkaa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. Myös itsenäisyyspäivää edeltävä syntymäpäiväviikko sisältää lukuisia huomionosoituksia satavuotiaalle.

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää ei ainoastaan vietetä, vaan nyt sitä juhlitaan yhdessä näyttävästi, elämyksellisesti ja tunteella. Lähde mukaan toteuttamaan juhlahetkiä omalla tahollasi, kotona, työpaikalla, yhdistys- ja harrastuspiireissä tai kavereiden kesken. Tässä kolme kaikille sopivaa ja helppoa satavuotiaan Suomen juhlistamistapaa. Voit valita niistä mieluisimman tai toteuttaa ne kaikki.

KAHVITA, LIPUTA, VALAISE;  TEE HETKESTÄ ERITYINEN!

Juodaan juhlakahvit satavuotiaan kunniaksi!

  Itsenäisyyspäivänaattona 5.12. koko Suomi juo yhdessä sinivalkoiset satavuotisjuhlakahvit klo 14 alkaen tai iltapäivän aikana. Toteuta hetki omalla tyylilläsi. Kutsu mukaan työorganisaatiosi jäsenet, yhteistyökumppaneita, asiakkaita tai ystäviä. Pöydän ei tarvitse olla korea. Pääasia on viettää yhteinen hetki iloisissa tunnelmissa sata-vuotiaan kunniaksi.

Kuva: Suomi100/Katja Lösönen 


Liputetaan siniristilipuin!

 

Itsenäisyyden kunniaksi saloissa liehuvat siniristiliput kaikkialla Suomessa. Juhlaliputus aloitetaan jo itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 18 ja se jatkuu yön yli itsenäisyyspäivän iltaan kello 22 asti. Lippu valaistaan pimeän ajaksi. Jos valaisua ei voi järjestää, liputus toteutetaan normaalien liputusohjeiden mukaisesti.Valaistaan Suomi sinivalkoisin värein!

  Tuodaan valoa ja iloa pimeään vuodenaikaan valaisemalla keskeisiä kohteita kuten rakennuksia, patsaita, toreja ja puistoja. Valaisun voi toteuttaa myös työpaikoilla ja kodeissa omien ideoiden mukaisesti. Valot sytytetään 5.12. klo 18 ja valaisu päättyy 7.12. klo 9. Oulussa tempaus toteutetaan koko syntymäpäiväviikon ajan osana Lumo-valofestivaalia alkaen perjantaina 1.12. kello 18. Itsenäisyyspäivän iltana ikkunoille syttyvät perinteiset kaksi kynttilää.

Järjestäessäsi kahvita, liputa, valaise –konseptia olet mukana toteuttamassa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tällöin voit käyttää Suomi 100 -tunnusta graafisen ohjeistuksen mukaisesti.

Katso vielä Kahvita, liputa, valaise – video SuomiFinland100 Youtube-kanavalta.

Tehdään Suomelle kaikkien aikojen syntymäpäivä yhdessä!

Syntymäpäiväviikon ohjelmaa Pohjois-Pohjanmaalla

Itsenäisyyspäivän juhlinta alkaa jo sitä edeltävällä viikolla. Ohjelma rakentuu kokoajan innokkaiden kansalaisten, yhdistysten ja kuntien toimesta. Lisätietoja tapahtumista yksityiskohtineen löytyy muun muassa kuntien ja kaupunkien verkkosivuilta ja tapahtumakalentereista, Suomi 100 facebook –sivun tapahtumista ja SuomiFinland100 –verkkosivuilta. Lähes kaikissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa järjestetään perinteisiä itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia, joihin kuuluvat itsenäisyysjuhlat kuntalaisille ja koululaisille, juhlajumalanpalvelukset ja käynnit sankarihaudoilla sekä seppelten lasku. Alla poimintoja eri kunnissa toteutuvista muista syntymäpäiväviikon tapahtumista.  Lisätietoja kuntien verkkosivuilta.

Suomen Itsenäisyyspäivän juhlinta alkaa jo sitä edeltävällä viikolla. Ohjelma rakentuu kokoajan kansalaisten, yhdistysten ja kuntien toimesta. Lisätietoja tapahtumista yksityiskohtineen löytyy muun muassa kuntien ja kaupunkien verkkosivuilta ja tapahtumakalentereista, Suomi 100 facebook –sivun tapahtumista ja SuomiFinland100 –verkkosivuilta. Lähes kaikissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa järjestetään itsenäisyyspäivän juhlia kuntalaisille ja koululaisille, juhlajumalanpalveluksia ja käyntejä sankarihaudoilla sekä seppelten laskut. Alla poimintoja eri kunnissa toteutuvista muista syntymäpäiväviikon tapahtumista. Pohjois-Pohjanmaan liitto ei vastaa tapahtuma-ajoissa ja –paikoissa mahdollisesti tapahtuvista muutoksista.

1.12.
Oulun juhlavalaisu 1.–6.12. Jokainen voi juhlavalaista sinivalkoisin värein kodin, työpaikan tai muuten itselleen tärkeän, näkyvän kohteen. Valaisu alkaa 1.12. klo 18 ja päättyy 7.12. klo 9.

Oulussa Call Out Oulun jamit –tanssitapahtuma klo 16-21, Aleksinkulma.  Taiteen edistämiskeskus, Oulun kaupunki ja Katku ry järjestävät tanssitapahtuman nuorille. Vapaa pääsy.

Oulun Suomi-luistelu. Tunnelmallinen ja iloinen koko perheen liikuntatapahtuma Raksilan tekojäällä Klo 17. Ohjelmassa on musiikillista rusettiluistelua, pipolätkää ja muuta mukavaa ohjelmaa. Tapahtuma on Suomi-teemainen ja yleisön toivotaan pukeutuvan suomiaiheisesti.

Oulun kauppatorilla AmisOsaa-verkkotapahtuma Klo 14-16. Tapahtumassa nostetaan esille ammatillisen koulutuksen tärkeyttä Suomessa, opiskelijoiden osaamista, kuullaan musiikkiesityksiä sekä palkitaan Suomi tuunaa –kilpailun osallistujia. Vapaa pääsy.

Ylivieskan kaupunginjohtajan vastaanotto kuudesluokkalaisille Kulttuurikeskus Akustiikassa klo 12.

Muhoksen kirkossa Suomi 100 –juhlakonsertti klo 18. Esiintymässä ovat oopperalaulaja Hannu Niemelä, Sari Turunen kannel, Vesa Holmström runot, Seurakunnan nuortenkuoro ja kirkkokuoro joht. Ossi Kajava.

2.12.

Oulu

- Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kutsuvierastilaisuus. Ylen suoralähetys klo 19.
- Kuusisaaren Luminous Finland 100 -valoteos 2.–3.12.2017 klo 16-24.
- Comics Effects sarjakuva- ja kuvitustaiteen näyttely taidemuseolla 2.12.2017 - 7.1.2018.
- Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa –näyttely taidemuseolla 2.12.2017 - 6.1.2019.
- Lasten linnan juhlat 10-vuotiaille koululaisille kaupunginteatterilla 2.12. - 3.12.2017.
- Hoosianna –Juhla ja lyhtykulkue klo 15:30-16:30 Rotuaarilta Tuomiokirkolle, missä juhla. Järjestää Oulun seurakunnat ja Oulun ev.lut. hiippakunta. 
- Suomi 100 –juhlaottelu Kärpät-Ässät 2.12. klo 16.

Utajärvellä/ Rokualla Sinivalkoiset Legendat -konsertti klo 17.00

Pudasjärvellä Itsenäisyyden juhlatanssit Tuomas Sammelvuo –salissa klo 18.

Pyhäjärven pääkirkossa Suomi 100 –konsertti klo 18. Esiintymässä ovat Jokihelmen opiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston Lasten ja nuorten suurkuoro sekä Haapaveden kamariorkesteri johtaa Timo Hannula

3.12.

Ylivieskassa SUOMENI LAULUT - Chorus Vallis, Fermaatti ja Soilat –kuorojen konsertti, jossa kuljetaan matka suomalaisten unohtumattomien laulujen matkassa jokaisella itsenäisyytemme vuosikymmenellä. Kulttuurikeskus Akustiikka klo 18.

Raahessa Maisemakuvia Raahesta –konsertti. Lavalla Raahen Sinfonietan soittajia. Konsertin visualisoinnista vastaa Lybeckerin opiston opiskelijat. Raahesali klo 14 ja klo 17.

Haapaveden kirkossa Suomi 100 –kuorokonsertti klo 15. Jokihelmen opiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston oppilaista koostuvaa kuoroa säestää Haapaveden kamariorkesteri johtajana Timo Hannula.

Tyrnävällä klo 18.00 Myllykirjastossa soittaa Laguuni, joka esittää kansallishenkisiä musiikkikappaleita.

Siikalatvalla Pulkkilan kirkossa klo 19 Suomi100 –konsertti noin sadan esiintyjän voimin. Jokihelmen opiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston, Lasten ja nuorten suurkuoro, sekä Haapaveden kamariorkesteri johtajana Timo Hannula.

Alavieskan kirkossa klo 17 Säveliä Suomelle –konsertti. Ylivieskan seudun kansalaisopiston Kanteleyhtye Kaarna esittää suomalaisia säveliä.

Reisjärven kirkossa klo 19 Kaunehin maa -konsertti. Nivalan mieslaulajia johtaa Olena Mikhailova.

4.12.

Muhoksen Sataspektaakkeli. Itsenäisyyden juhlavuosi huipentuu Muhoksen kunnan pääjuhlaan Tähtiareenalla klo 18. Sataspektaakkelin ohjelmasta vastaavat Muhoksen esi- ja peruskoululaiset yhdessä lukion sekä Oulujoki-Opiston kanssa.

Pyhäjoen kirjastossa Suomi –satuhetki klo 10.

Tyrnävän kunnan juhlavaltuusto.

Oulu-opiston 110 vuotisjuhlavuoden Harmoniaa näyttelykokonaisuus Pohjankartanossa Oulussa 4.12.2017 - 2.1.2018.

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden ja tapahtumapalveluiden 100+ vuotiaiden muistamiset 4.12. - 8.12.2017

Oulun lääninhallituksen talon avoimet ovet klo 12-18. Opastukset klo 13, 15, 17. Vapaa pääsy.

Oulun taidemuseolla vapaaehtoistoimijoiden juhla klo 16-19. Järjestää Vuolle Setlementti, Vares-verkosto.

Oulaisten kirjastossa kirjailija Pekka Jaatinen luennoi aiheesta Suomen itsenäistymisen aika: Raahen tienoon tapahtumat 1917-1918 sekä näihin tapahtumiin liittyvästä romaanista Varjo.

Raahessa Maisemakuvia Raahesta –konsertti. Lavalla Raahen Sinfonietan soittajia. Konsertin visualisoinnista vastaa Lybeckerin opiston opiskelijat. Raahesali klo 18.

Hailuoto Suomi 100 vuotta –Kyläjuhla Hailuodon koululla klo 18. Ohjelmassa on vastaanoton jälkeen mm koululaisten, kansalaisopiston ja elokuvakerhon esityksiä. Kirjastossa Satavuotias Suomi lapsen silmin   -näyttely.

Lumijoen Katedraalissa klo 19 Itsenäinen Suomi – konsertti. Pohjan laulu - kuoroa johtaa Mihkel Koldits.

5.12.

Etkot kirjastoissa. Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan itsenäisyyspäivän etkoille juhlimaan satavuotiasta Suomea. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Pohjois-Pohjanmaalla Etkoja järjestetään ainakin Oulun pääkirjastossa, Sievissä, Alavieskassa, Haapajärvellä, Haapavedellä, Nivalassa, Oulaisissa, Muhoksella, Utajärvellä, Kuusamossa, Pyhännällä, Siikaltvalla, Tyrnävällä (kahvita-hetki klo 11-), Vaalassa, Pyhäjärvellä (kahvita -hetki klo 14-18), Taivalkoskella, Lumijoella, Kärsämäellä, Iissä, Merijärvellä, Kalajoella ja Himangalla, Pudasjärvellä, Reisjärvellä, Ylivieskassa. Pyhäjoen kirjasto järjestää koko kansan itsenäisyysjuhlan 6.12. klo 18 alkaen!

Valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla Säätytalolla Helsingissä
Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 –organisaatio ovat kutsuneet jokaisesta Suomen kunnasta kaksi lasta juhlimaan ja onnittelemaan satavuotiasta Suomea Säätytalolle Helsinkiin. Pääministeri kättelee kaikki kymmenvuotiaat tulevaisuuden rakentajat. Pohjois-Pohjanmaalta juhlaan osallistuu lapsia yhdeksästätoista kunnasta, jotka ovat Haapavesi, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Siikajoki, Taivalkoski ja Tyrnävä.

Oulun Kirjavat tanssiaiset – itsenäisyyspäivä erityisryhmille Kulttuuritalo Valveella klo 17:30. Järjestäjinä Valve, Nuorten ystävät, Oulun kehitysvammaisten tuki ry ja Suomen diakoniaopisto.

Oulun Nuorten oma itsenäisyyspäivän juhla klo 18-21, Aleksinkulma. Oulun yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu tilaisuus.

Oulussa Madetojan salissa Aattoillan konsertti klo 19. Konsertin solistina toimii Lapin kamariorkesterin huilisti Heli Haapala. Järjestäjä: Lapin sotilassoittokunta.

Oulun tuomiokirkossa Kaksi Kynttilää – Isänmaallinen juhlakonsertti klo 20. Solistina Johanna Rusanen-Kartano, uruissa Elias Niemelä, orkesterina Oulunsalo Ensamble, Oulun Kamarikuoroa johtaa Kristian Heberg Järjestäjä: Oulun Kamarikuoro.

Haapajärvellä sijaitseva Suomen tasavallan ensimmäisen presidentin K. J. Ståhlbergin syntymäkodin ikkunoiden valaisu kynttilöillä.

Haapajärven kirkossa Isänmaallisten laulujen ilta klo 18:30.

Pyhäjärvellä Suomi100 kahvittelut nuorille Asematien nuorisotiloissa klo 15.00.

Pyhännällä koululaisten itsenäisyysjuhla ilotulituksen kera.

Oulaisissa luento aiheesta Modernin Suomen synty - taiteen modernit suuntaukset Suomessa 1900-luvun alussa. Luennoitsijana TaM/KM Maiju Oja. Puuparantola klo 18.

Etkot karaokeravintoloissa klo 21 alkaen. Itsenäisyyspäivän aattona kaikki Suomen karaokeravintolat haastetaan mukaan laulamaan yhdessä karaoketaustojen säestyksellä ja esilaulajien tuella Sininen ja valkoinen, Olen suomalainen ja Maamme-laulu.

Sievissä Sievinkylän nuorisoseuralla Itsenäisyyspäivän karaokekonsertti ja etkotanssit klo 19.

Kalajoen kaikille avoin Sinivalkoinen kahvihetki klo 14 kaupungintalon edustalla.

Kalajoella Suomi 100 -kuorokonsertit klo 19 Raution, Kalajoen ja Himangan kirkoissa. 

Ylivieskassa seurakuntakoti Mariassa klo 11 Suomi 100 –juhlan työttömille ja yksinäisille.

Pyhäjoella Satavuotisjuhlakahvit klo 14-18 kunnantalolla.

Siikajoella sinivalkoiset satavuotiskahvit klo 12-15 Siikajoen kunnanvirastolla.

Muhoksen uimahallissa uidaan kynttilän valossa Suomi-hittien soidessa.

Pudasjärvellä Sata Lasissa liikuntapäivä Tuomas Sammelvuo –salissa ja Puikkarissa. Tavoitteena 100 minuuttia liikuntaa!

6.12.

Kunniavartiot sankarihaudoilla eri paikkakunnilla. Itsenäisyyspäivänä muistetaan heitä, jotka ovat turvanneet maamme itsenäisyyden. Eri puolilla Suomea oleville sankarihaudoille muodostetaan kunniavartioita, joissa haudan kohdalla seisoo saman ikäinen henkilö, kuin vainaja oli kuollessaan. Vartiot toteutetaan isommissa kaupungeissa. Pienemmillä paikkakunnilla vartiot toteutuvat mahdollisuuksien mukaan ja eri variaatioilla vapaaehtoisten saatavuuden mukaan. Pohjois-Pohjanmaalla sankarihautojen kunniavartiot järjestetään ainakin Oulussa, Tyrnävällä, Muhoksella, Nivalassa, Pyhäjoella, Siikalatvalla, Pudasjärvellä, Reisjärvellä, Oulaisissa ja Sievissä. Jos olet noin 17-40 vuotias ja olet kiinnostunut osallistumaan omalla paikkakunnallasi tähän ainutlaatuiseen kunniatehtävään, ota yhteyttä oman kuntasi kulttuuriasioista vastaavaan henkilöön.

Nivalassa asuneen ja sinne haudatun Suomen tasavallan 4. presidentin Kyösti Kallion kunnioittaminen sytyttämällä hänen haudalleen sata kynttilää. Mukana esiintymässä mieskuoro.

Nivalassa itsenäisyyspäivän juhlassa kiitetään edellisiä sukupolvia heidän Suomen ja Nivalan eteen tekemästä työstä. Osa Koko Suomi kiittää –hanketta.

Kuusamossa itsenäisyyspäivän juhla ja multimedia Kuusamon historiasta Kuusamotalossa klo 11:30.

Ylivieskan kaupungin järjestämä Ylivieska 150 - Suomi 100 juhla kulttuurikeskus Akustiikassa klo 12. Ohjelmassa muun muassa sadasta origamipaperihimmelistä koostuva valotaideteos ja suomalaisen musiikin konsertti.

Oulaisissa klo 11-15 jumalanpalvelus, jonka jälkeen sankarihaudoilla käynti ja itsenäisyyspäivänjuhla Yläkoulun salissa.

Tyrnävällä klo 10 jumalanpalvelus, kunniavartiot ja seppeleenlasku sankarihaudalla, juhlakahvit. Klo 12. Suomi100 - Tyrnävä150 -juhla Kirkkomännikön salissa. (Juhla on samalla Suomi100 -juhla että Tyrnävä150 -pääjuhla.)

Taivalkosken kirkossa Jukka Kuoppamäen itsenäisyyspäivän juhlakonsertti.

Iissä itsenäisyyspäivän juhla klo 11:30, tanssit klo 14 ja jatkot klo 16 Valtarin koululla.

Haapavesi Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet ja SUOMI 100 –juhlakonsertti.

Haapajärvellä juhlamessu, käynti sankarihaudoilla ja seppeleenlasku klo 10, Itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalossa klo 11:30, partiolaisten soihtukulkue klo 17.

Kempeleessä jumalanpalvelus klo 10 Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja seppelten lasku sankarihaudoille. Itsenäisyyspäivän juhla Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa klo 12.    

Kempeleen työväentalolla Suomi 100 –iltapäivätanssit klo 14.

Oulu:
-    klo 9 Kunnialaukaukset ja lipunnosto Linnasaaressa
-    klo 9.45 Kunnianosoitukset Tuomiokirkon kirkkotarhassa
-    klo 10 Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset Oulun kirkoissa
-    klo 11.30 kunnianosoitukset ja kunniavartio Oulun hautaustausmaalla
-    klo 13 Oulun sinfonian ja Oulun Elokuvakeskus ry:n itsenäisyyspäivän konsertti teemalla Suomalaisen elokuvan 100 vuotta. Madetojan sali.
-    klo 15 Kiitollinen kädenpuristus –gospelhetki Pyhän Tuomaan kirkossa
-    klo 15 Ajankulkue: Historiallinen kulkue läpi satavuotiaan Suomen ja Oulun tarinan. Lähtö kaupungintalon edustalta.
-    klo 16.30 Itsenäisyyspäivään sävelhartaus Tuomiokirkossa
-    klo17-18.30 Itsenäisyyspäivän lasten ja nuorten juhla, johon etenkin vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten on mahdollista osallistua. Järjestäjänä Tuiran pinskut (Tuiran pioneerit ry). Kumppanuuskeskus Kansankatu 53, Oulu.

Kärsämäellä Partiolaisten soihtukulkue päättyen sankarihaudoille klo 18.

Kalajoella itsenäisyyspäivän juhla Merenojan koululla klo 14. Partiolaisten soihtukulkue ja iltakirkko klo 17. Juhlavuoden kunniaksi sytytetään 100 jätkänkynttilää seuraavasti: klo 16 Himangalla 8-tien varressa museopellolle, klo 17 Raution kylän risteykseen, klo 19 Kalajoen kirkkopuistoon.

Lumijoella itsenäisyyspäivän juhla alkaa jumalanpalveluksella klo 10, jatkuu seppeltenlaskulla sankarihaudoille ja yhteisellä juhlalla liikuntahallilla.

Merijärven itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalolla klo 11.

Pyhäjärvellä Jumalanpalvelus klo 12, seppelten lasku sankarihaudoille ja lippulinna.

Raahessa itsenäisyyspäivän juhlallisuudet klo 10 Jumalanpalvelukset ja seppeleenlaskut, klo 11.30 Vihannin seurakuntakoti, klo 15 Raahesali

Sievissä kynttilöiden sytytys sankarihaudoille, jumalanpalvelus klo 10 Sievin kirkossa, itsenäisyyspäivän juhla Sievin rauhanyhdistyksellä.

Siikajoella itsenäisyyspäivän juhla Ruukin koulukeskuksessa klo 12. Juhlapuhe Aimo Hautamäki, Sopraano Soile Isokoski laulaa / pianossa Outi Rahko. Kuorot, juhlaruno ja ilotulitus.

Siikalatvalla juhlajumalanpalvelus Rantsilan kirkossa klo 10, käynti sankarihaudoilla, kirkkokahvit. Itsenäisyyspäivän juhla Rantsilan liikuntahallilla klo 12:30.

Utajärvellä jumalanpalvelus klo 10, seppelten lasku sankarihaudoilla ja kahvit. Itsenäisyyspäivän juhla klo 12 Nuoriso-liikuntatalon salissa.

Limingassa klo 8:30 kynttilöiden sytytys sankarihaudoille, partiolaisten kulkue, klo 10 jumalanpalvelus, klo 11.30 puuro/kahvitarjoilu ja itsenäisyyspäivän juhla Liminka Areenalla.

Muhoksella klo 10 jumalanpalvelus ja klo 12 itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalolla.

Vaalassa jumalanpalvelus klo 10 Säräisniemen kirkossa, itsenäisyyspäivä juhla klo 14 Vaalan koulukeskuksessa, itsenäisyyspäivän illanvietto klo 18 seurakuntasalilla.

Pyhäjoen kirjastossa koko kansan itsenäisyysjuhlan 6.12. klo 18 alkaen!

7.12.

Kalajoella Musiikkiopiston Suomalaisen musiikin konsertti klo 19 seurakuntatalolla.  

8.12.

Iissä Iin Laulupelimannien Sofia Walzer; Soiva luento Nätteporin Auditoriossa klo 18.

Kalajoella Suomeni Laulut – konsertti, Kristillisen opiston Sali 19.00. Chorus Vallis, Soilat ja Fermaatti kuorot. Soili Aution johtamien kuorojen sekä soitinryhmän kevyt konsertti, joka koostuu tunnetuista suomalaisista lauluista ja iskelmistä vuosikymmenten varrelta.