Tapahtumat ja tilaisuudet
 

Ajankohtaista


Ajankohtaisista tapahtumista ja juhlavuoden ohjelmaan liitetyistä hankkeista lisää facebook-sivuilla Suomi 100 Pohjois-Pohjanmaalla

23.9.2016 Sata päivää sataan: Suomi 100 Ystävämessut Oulussa

Lähtölaskenta juhlavuoteen starttasi 23. syyskuuta, jolloin oli enää tasan sata päivää Suomen itsenäisyyden juhlavuoden alkuun!

Valtakunnallinen Suomi 100 –hanke kokosi juhlavuoden toimijoita Finlandiatalolle. Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan liitto kutsuivat oman maakunnan väkeä verkostoitumaan, inspiroitumaan ja suunnittelemaan alueemme ohjelmasisältöjä Suomi 100 -ystävämessuille Pohtoon. Osanotto oli runsas; Mukana oli noin 80 Suomi 100 -ystävää ja edustajat kaikkiaan yhdeksästä valtakunnallisesta juhlavuoden hankkeesta.

Tilaisuuden aluksi seurattiin valtioneuvoston kanslian suoraa verkkolähetystä Finlandiatalolta Suomen juhlavuoden ohjelmakokonaisuudesta. Tallenne tapahtumasta on nähtävissä valtioneuvoton www-sivuilta.

Varsinaiset ystävämessut avasi maakuntajohtaja Jussi Rämet, jonka jälkeen ajankohtaisia asioita alueellisesta suomi 100 –työstä kertoivat aluekoordinaattori Heli Metsäpelto ja Auli Suorsa. Heidän esityksensä löydät tämän linkin takaa.

Valtakunnallisia hankkeita tilaisuudessa oli mukana kaikkiaan yhdeksän. Alla luettelo ja linkit hankkeiden nettisivuille, joista löytyy lisätietoa.
Syödään yhdessä/ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Luonnon päivät 2017/Metsähallitus Luontopalvelut
Tulevaisuuden kuusi/ ENO-verkkokoulun tuki ry/ 4H
Koko Suomi tanssii/Tanssin tiedotuskeskus
100 tasa-arvoteko/ Naisjärjestöjen Keskusliitto
Naisten ääni verkkojulkaisu/Suomalaisen Naisliiton Oulun osasto ry
Monikulttuurinen itsenäisyys/Moniheli ry
Unelmat liikkeelle/Valo ry, Suomen Olympiakomitea/PoPLi
Taidetestaajat/Suomen kulttuurirahasto/Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Teemakeskusteluissa aiheina oli ruoka, liikunta, luonto, yhteiskunta ja kulttuuri. Keskustelu kävi vilkkaana, ideoita syntyi ja myös yhteistyötä viriteltiin.

Kiitos kaikille mukana olleille runsaslukuisuudesta ja aktiivisuudesta!

Katso tarkempi ystävämessujen ohjelma täältä.

Menneet tapahtumat ja niiden materiaalit

Maalis-huhtikuu 2016

Maakunnan alueella pidettiin alueellisia info- ja suunnittelutilaisuuksia Alueelliset info- ja suunnittelutilaisuudet kaikille juhlavuoden ohjelmahankkeiden toteuttamisesta kiinnostuneille tahoille Ylivieskassa, Utajärvellä, Kärsämäellä, Oulussa, Limingassa, Nivalassa ja Taivalkoskella.

Tilaisuuksissa käytetty materiaali löytyy täältä.