Numero 3 (2007)
 

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto numero 3 2007

Oulun Kärpät Oy

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt järjestyksessään kolmannen Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon Oulun Kärpät Oy:lle ansiokkaasta työstä Pohjois-Pohjanmaan tunnetuksi tekemiseksi sekä pohjoispohjalaisen ja pohjoissuomalaisen identiteetin vahvistamiseksi. Pohjois-Pohjanmaa palkinto on kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoilema pienoisveistos, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa. Palkinto luovutettiin Pohjois-Pohjanmaa maakuntapäivillä tänään maanantaina.

Palkinnon luovuttivat Oulun Kärpät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Arposelle maakuntavaltuuston puheenjohtaja Tytti Tuppurainen, maakuntahallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä ja maakuntajohtaja Pentti Lampinen.

Oulun Kärpät Oy perustettiin vuonna 2000 vastaamaan Oulun Kärppien edustusjoukkueesta ja A-junioritoiminnasta. Organisaatio on toiminut erinomaisesti: Oulun Kärpät on ollut tällä vuosituhannella Suomen paras jääkiekkojoukkue. Siitä todistavat kolme mestaruutta, ja muut hyvät sijoitukset.

Urheilu on yksi vahvimpia ryhmäidentiteetin luojia. Yhdessä koetut ilot ja surut, voitot ja tappiot, luovat voimakasta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hyvin arvostettava piirre Oulun Kärppien toiminnassa on ollut se, että se on pystynyt kasvamaan paitsi Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan myös koko Pohjois-Suomen joukkueeksi.

Oulun Kärpät on tehnyt Oulua, Pohjois-Pohjanmaata ja Pohjois-Suomea tunnetuksi. Juuri kukaan meistä, joka on ollut keskusteluissa helsinkiläisten, turkulaisten tai tamperelaisten kanssa, ei ole voinut välttyä keskustelemasta Oulun Kärpistä.

Hyvin pelaava joukkue, tulevaisuutta turvaava juniorityö ja hyvä markkinointi pitävät huolen siitä, että Oulun Kärpät pysyvät jatkuvasti esillä talviurheilua koskevassa keskustelussa ja uutisoinnissa. Hyvä kasvattajaseura saa kunnian myös niistä pelaajista, jotka esiintyvät maajoukkueessa tai ovat jostakin syystä vaihtaneet seuraansa. Selostajat muistavat kyllä mainita, että kyseinen pelaaja on Oulun Kärppien kasvatti.

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto myönnetään Pohjois-Pohjanmaan hyväksi tehdystä elämäntyöstä tai sellaisesta työstä, joka on tehnyt Pohjois-Pohjanmaata tunnetuksi ja vahvistanut sen identiteettiä. Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon perusti maakuntaneuvos Pauli Saapungin johtama maakuntahallitus vuonna 2004 ja palkinto myönnettiin nyt ensimmäisen kerran. Pohjois-Pohjanmaa-palkinto on kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoilema pienoisveistos, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa.

Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon saaneet

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Arja Keso-Laitinen puhelin (08) 3214 026 tai sähköpostitse.

(Liiton sähköposti on muotoa: etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi)