Numero 5 (2008)
 

Pohjois-Pohjanmaan -palkinto numero 5 2008

OULUN YLIOPISTO

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon Oulun yliopistolle pitkäaikaisesta työstä Pohjois-Pohjanmaan ja koko Pohjois-Suomen hyväksi. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan liitto lahjoitti yliopiston 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Oulun yliopistorahastoon 15 000 euroa tunnustukse¬na yliopiston merkittävästä panoksesta aluekehittämisessä. Pohjois-Pohjanmaa palkinto on kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoilema pienoisveistos, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa. Palkinto luovutettiin Pohjois-Pohjanmaa maakuntapäivillä tänään maanantaina.

Palkinnon luovuttivat Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajuselle maakuntavaltuuston puheenjohtaja Tytti Tuppurainen, maakuntahallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä ja maakuntajohtaja Pauli Harju.

Oulun yliopistosta on 50 toimintavuoden aikana kehittynyt kansainvälisesti tunnustettu tiedeyliopisto, joka on kantanut esimerkillisellä tavalla huolta koko Pohjois-Suomen henkisestä ja taloudellisesta kehittämisestä. Sen harjoittama tieteellinen tutkimus ja siihen pohjautuva opetus ovat vaikuttaneet Pohjois-Suomen kehittämiseen enemmän kuin mikään muu institutionaalinen toiminta. Myöntäessään Oulun yliopistolle Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon, Pohjois-Pohjanmaan liitto painottaa myös sitä ansiokasta työtä, jolla yliopisto on tukenut liiton aluekehitystehtävää.

Oulun yliopisto on tutkijoiden, opettajien, opiskelijoiden ja hallintovirkamies¬ten muodostama yhteisö. Tällä palkinnolla Pohjois-Pohjanmaan liitto muistaa heitä kaikkia. Erityisesti on syytä mainita myös Oulun yliopiston ylioppilaskunta, jolla myös on takanaan lähes 50 vuoden historia.

Oulun yliopisto on suurten haasteitten edessä. Yliopistolain uudistuksen myötä se joutuu sopeuttamaan hallintonsa ja toimintansa jatkuvasti kovenevaan kansalliseen ja kansainväliseen kilpailuun. Toivomme, että maakunnan tuki auttaa Oulun yliopistoa kohtaamaan edessä olevat haasteet ja jatkamaan työtään Pohjois-Pohjanmaan ja koko Pohjois-Suomen hyväksi. Oulun yliopisto ansaitse - ja tarvitsee meidän kaikkien tuen.