Numero 8 (2011)
 

Pohjois-Pohjanmaa palkinto numero 8 (2011)

DI, TkT h.c. Juha Hulkko

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon DI, TkT h.c. Juha Hulkolle ansiokkaasta työstä Pohjois-Pohjanmaan ja sen elinkeinoelämän hyväksi. Juha Hulkko on ollut mukana Oulun alueen kasvussa ja vaikuttanut vahvasti langattoman tietoliikenteen alalla. Leimaa-antavaa Hulkon uralla on ollut vastuullisesti hoidettu liiketoiminta ja yrittäjyys. Pohjois-Pohjanmaa palkinto on kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoilema pienoisveistos, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa.

Juha Hulkko on valmistunut diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta ja promovoitu vuonna 2009 tekniikan kunniatohtoriksi. Hän perusti vuonna 1985 Elektrobit-yhtiön, jossa hän edelleen työskentelee. Tehtävänkuva on vuosien varrella vaihdellut toimitusjohtajasta, hallituksen jäsenyyteen ja puheenjohtajuuteen. Toiminnassaan Juha Hulkko on aina luottanut eettiseen liiketoiminta-ajatteluun. Hän on korostanut, että hyvin ja eettisesti hoidettu liiketoiminta koituu pitkällä tähtäimellä yrityksen eduksi.

Hulkon yritys tehnyt vuosien kuluessa merkittävää tutkimusyhteistyötä Oulun yliopiston tietoliikennelaboratorion kanssa ja Juha Hulkko on vaikuttanut ratkaisevasti langattoman tietoliikenteen alalla Oulun yliopistossa toimivan Centre for Wireless Communications (CWC) -tutkimuskeskuksen syntymiseen ja toimintaan.

Pienyrittäjyys on lähellä Juha Hulkon sydäntä. Hän korostaa pienten yritysten joustavuutta palveluntarjoajina ja innovaatioiden kehittäjinä. Hulkko tapaa mielellään aloittavia ja vähän kokeneempiakin yrittäjiä. Tapaamisten tarkoitus on usein koetella yrittäjän liikeideoita ja miettiä yhdessä toimintatapoja.

Palkinto julkistettiin 6.1.2011 Pohjois-Pohjanmaan liiton järjestämällä Loppiaisvastaanotolla Oulussa. Juha Hulkko ei Yhdysvaltoihin suuntautuneen työmatkansa vuoksi päässyt paikalle vastaanottamaan palkintoa, mutta hän oli läsnä tilaisuudessa videoyhteyden välityksellä. Palkinnon luovutti maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Tytti Tuppurainen.