Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tapahtumat

Marrastulet Lumijoella

Tervetuloa 25.11. klo 15–18 kokemaan Pohjoisen oopperakomppanian ”Maille mustien vesien” valotaideteokset Lumijoen Varjakkaan (Varjakantie 828). Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Muistathan pukeutua tapahtumaan sään mukaisesti ja huomioida kulkureittien mahdollinen liukkaus!

Pohjoisen oopperakomppanian tuottama Marrastulet on immersiivinen neljään lakeuden kuntaan ulottuva tapahtumasarja, jossa on mukana valoa, musiikkia ja installaatioita. Teosten aiheina ja teemoina ovat pimeys, kuolema, mielenhyvinvointi, yhteisöllisyys, toivo, valo ja lakeus. Kunnat ovat ideoineet tapahtumien perusidean. Pohjoinen oopperakomppania tuo siihen taiteellisen sisällön. Elämyksellisessä paikkasidonnaisessa teossarjassa tutkitaan taiteen keinoin arkisten, mutta unohdettujen paikkojen estetiikkaa ja kahlataan mustien vesien mailla”, kertoo Pohjoisen oopperakomppanian tuottaja Jonna Pulkkinen. 

Tapahtumat toteutetaan neljällä eri paikkakunnalla. Jokaisessa niissä on sama teoskokonaisuus paikan uniikkeja ominaisuuksia, tarinoita ja legendoja hyödyntäen. Lumijoella teoksia ja tapahtumaa ovat rakentamassa Varjakan kyläyhdistyksen väki ja kunnan henkilöstö.

Teossarja esitetään marraskuussa neljällä paikkakunnalla.
Marrastulet on seuraavaksi nähtävissä ja koettavissa
la 25.11. Lumijoen Varjakassa klo 15–18
Menneet:
la 4.11. Tyrnävä / Nahkatehtaan ympäristö
ke 15.11. Kempele / Vihiluodon luontoreitti
la 18.11. Liminka / Alakestilän Arboretum

Pohjoisen oopperakomppanian työryhmä
Kokonaisdramaturgia — Jenni Kinnunen, Jussi Alaraasakka, Marko Anttila, Inkeri Jäntti, Eeva-Maria Kauniskangas, Mari Kämäräinen, Jani Pitkänen & Jonna Pulkkinen
Valot & visuaalit — Jani Pitkänen
Äänisuunnittelu — Jussi Alaraasakka
Performanssi & installaatiot — Mari Kämäräinen
Tanssi & koreografia — Eeva-Maria Kauniskangas
Tekstit & tuottaja — Jonna Pulkkinen
Katutaide — Marko Anttila
Valokuvat — Inkeri Jäntti

Marrastulet on yksi Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno – Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin hankkeen taidepiloteista. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuurin alueellinen kehittämistehtävä Pohjois-Pohjanmaalla.

Marrastulet tuovat valoa arkeen myös osana Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuoden #valonkuukausi tapahtumakokonaisuutta. Tule mukaan ja jaa kokemuksesi somessa. Voit voittaa palkintoja. Lue lisää -> https://oulu2026.eu/valonkuukausi/

Lisätietoa:
Kulttuurituottaja Anni-Stiina Hujala p. 040 685 4043 (etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi)
Projektipäällikkö Auli Suorsa p. 050 386 8443 (etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi)
Hankkeen Facebook ja Instagram kanavat.
Pohjoinen oopperakomppania ry

Yhteistyössä Limingan, Kempeleen, Lumijoen ja Tyrnävän kunnat, Varjakan kyläyhdistys, Vihiluodon kyläyhdistys, Pömilä, Sippibaarin papat, Tupoksen metsästys- ja kalastusseura.

#Kulttuurikenno #Marrastulet #Kempele #pohjoinenoopperakomppania #Oulu2026 #valonkuukausi

Asiasanat: Kempele, Liminka, Lumijoki, Marrastulet, Oulu2026, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-pohjanmaan maakunta, taidepilotit, Tyrnävä, Valonkuukausi