Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Saavutettavuusseloste

Tämä on Pohjois-Pohjanmaan liiton saavutettavuusseloste. Verkkosivujamme koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019), joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin

Pohjois-Pohjanmaan liiton verkkosivut on rakennettu saavutettavuusvaatimusten WCAG 2.0 -kriteeristön AA-tason mukaisesti ja täyttävät lain saavutettavuusvaatimukset pääosin. Uusien sisältöjen suhteen pyrimme huomioimaan saavutettavuuskriteerit välittömästi. Havainnoimme jatkuvasti sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia ja korjaamme sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön. Osa sivuston pdf-, PowerPoint-, Word- ja Excel-tiedostoista ei täytä saavutettavuusvaatimuksia. Lain vaatimusten piirissä ovat ne tiedostot, jotka on julkaistu verkossa 23.9.2018 tai sen jälkeen. Ennen 23.9.2018 verkossa julkaistuja tiedostoja ei ole tehty takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi. Ennen saavutettavuusdirektiivin voimaantuloa tehtyjä videoita ei ole tekstitetty.

Tekniset saavutettavuuteen vaikuttavat asiat (muun muassa fontti, kontrasti, rikkinäiset linkit, tag-sivun otsikko, kirjoitusvirheet, murresanat, kuvatiedostot, videot, vanhat asiakirjat) on päivitetty toukokuussa 2024.

Sivuillamme käytetty fontti on SignikaNegative.

Digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut maakunnan viestintä ja saavuttavuusseloste on päivitetty 13.5.2024. Tekniset muutokset on toteuttanut Verkkoasema Oy.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro siitä meille palautelomakkeella ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.  Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

  Valvontaviranomaisen yhteystiedot
  Etelä-Suomen aluehallintovirasto
  Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
  www.saavutettavuusvaatimukset.fi
  saavutettavuus@avi.fi
  puhelinnumero vaihde 0295 016 000