Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hyvinvoinnin edistäminen

Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvoinnin edistämistä tehdään laajassa yhteistyössä ja tiiviissä vuorovaikutuksessa eri toimijoiden kesken. Maakunnallinen hyvinvointiekosysteemi vahvistaa pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvointia tavalla, johon toimijat eivät yksin yltäisi. Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointisopimukseen 2019-2025 on kirjattu kehittämistyön arvot, yhteistoiminnan periaatteet ja tavoitteet sekä kumppanuuslupaus. Sopimus tukee kuntien strategisen tason ihmislähtöistä hyvinvointijohtamista ja yhteiskehittämistä sekä rakenteiden uudistamista. Osapuolet allekirjoittivat hyvinvointisopimuksen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa Ylivieskassa 31.10.2019. Sopimuksessa osaaminen ja koulutus nostetaan keskeiseksi hyvinvoinnin tekijäksi. Sen myötä aloitti toimintansa maakunnallinen sivistystoimen johtohenkilöverkosto.

Hyvinvointifoorumi ja vuoden hyvinvointiteon palkitseminen

Maakunnallinen hyvinvointifoorumi kokoaa vuosittain alueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat yhteiseen kehittämistilaisuuteen. Tavoitteena on välittää viimeisintä tutkittua tietoa ja hyviä käytäntöjä, lisätä yhteistyötä ja kumppanuutta sekä antaa tunnustusta onnistuneista toimintatavoista.

Kuvassa tyttö pitää kädessä käpyä. Ilmoitus koskee Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumia, joka pidettiin 2.11.2022 Pyhäjärvellä. Teemana oli Hyvinvointia luonnosta.

Vuoden 2022 foorumi järjestettiin Pyhäjärvellä 2.11.2022 Teemalla Muutos Nyt – Hyvinvointia luonnosta! Kyseessä oli jo 15. foorumi. Tilaisuudessa pureuduttiin lasten ja nuorten luontosuhteeseen sekä ympäristön, fyysisen aktiivisuuden ja terveyden yhteyksiin. Järjestäjinä olivat Pohjois-Pohjanmaan liitto yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalvelujen ja Pyhäjärven kaupungin kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2022 -tunnustus myönnettiin Kempeleen kunnalle. Perusteluna mainittiin pitkäjänteinen työ takaamaan kuntalaisille helppo pääsy lähiluontoon. ”Kunnan ydintehtäviin kuuluu asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Kyse ei ole vain palvelujen järjestämisestä, vaan mitä suurimmassa määrin olosuhteiden rakentamisesta ja mahdollisuuksien luomisesta”, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi sanoo. Lue lisää tiedotteesta.

Vuoden 2022 Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko tunnustuksen sai Kempeleen kunta.
Kuva: Kempeleen kunnan verkkosivut.

Lisätiedot: Strategiapäällikkö Ilpo Tapaninen
p. 050 301 7546 tai etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi