Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hyvinvoinnin edistäminen

Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvoinnin edistämistä tehdään laajassa yhteistyössä ja tiiviissä vuorovaikutuksessa eri toimijoiden kesken. Maakunnallinen hyvinvointiekosysteemi vahvistaa pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvointia tavalla, johon toimijat eivät yksin yltäisi. Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointisopimukseen 2019-2025 on kirjattu kehittämistyön arvot, yhteistoiminnan periaatteet ja tavoitteet sekä kumppanuuslupaus. Sopimus tukee kuntien strategisen tason ihmislähtöistä hyvinvointijohtamista ja yhteiskehittämistä sekä rakenteiden uudistamista. Osapuolet allekirjoittivat hyvinvointisopimuksen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa Ylivieskassa 31.10.2019. Sopimuksessa osaaminen ja koulutus nostetaan keskeiseksi hyvinvoinnin tekijäksi. Sen myötä aloitti toimintansa maakunnallinen sivistystoimen johtohenkilöverkosto.

Hyvinvointifoorumi ja vuoden hyvinvointiteon palkitseminen

Maakunnallinen hyvinvointifoorumi kokoaa vuosittain alueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat yhteiseen kehittämistilaisuuteen. Tavoitteena on välittää viimeisintä tutkittua tietoa ja hyviä käytäntöjä, lisätä yhteistyötä ja kumppanuutta sekä antaa tunnustusta onnistuneista toimintatavoista.

Vuoden 2023 foorumi järjestettiin Kempeleessä. Teemalla Muutos Nyt – Hyvinvointia kuntaan liikunnalla! 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2023 -tunnustus myönnettiin Vaalan kunnalle sen ansiokkaasta toiminnasta kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi. Kunta on osoittanut edelläkävijyyttä panostamalla määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti ennaltaehkäisevään työhön kohdentaen niukkoja henkilöresursseja kuntalaisten hyvinvoinnin ja liikunnan edellytysten luomiseen. Kunnassa on satsattu liikuntaolosuhteiden parantamiseen ja kehittämiseen. Hyvinvoinnin strateginen suunnittelu on kunnassa laadukasta ja järjestö-kunta-yhteistyötä on kehitetty esimerkillisellä tavalla. Lue lisää tiedotteesta Pohjois-Pohjanmaan liiton verkkosivujen ajankohtaisosiosta.

Esiintymislavalla Vaalan kunnan henkilöitä vastaanottaa hyvinvointitekopalkinnon.
Hyvinvointijohtaja Anne Huotarin lausui palkinosta kiitossanat ja
toivotti kaikki tervetulleeksi Vaalaan vuoden 2024 Hyvinvointifoorumiin.
Kuva: Vaalan kunnan Facebook sivu.

Lisätiedot: Strategiapäällikkö Ilpo Tapaninen
p. 050 301 7546 tai etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointityön Muutos Nyt -logo.