Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hyvinvoinnin edistäminen

Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvoinnin edistämistä tehdään laajassa yhteistyössä ja tiiviissä vuorovaikutuksessa eri toimijoiden kesken. Maakunnallinen hyvinvointiekosysteemi vahvistaa pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvointia tavalla, johon toimijat eivät yksin yltäisi. Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointisopimukseen 2019-2025 on kirjattu kehittämistyön arvot, yhteistoiminnan periaatteet ja tavoitteet sekä kumppanuuslupaus. Sopimus tukee kuntien strategisen tason ihmislähtöistä hyvinvointijohtamista ja yhteiskehittämistä sekä rakenteiden uudistamista. Osapuolet allekirjoittivat hyvinvointisopimuksen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa Ylivieskassa 31.10.2019. Sopimuksessa osaaminen ja koulutus nostetaan keskeiseksi hyvinvoinnin tekijäksi. Sen myötä aloitti toimintansa maakunnallinen sivistystoimen johtohenkilöverkosto.

Hyvinvointifoorumi ja hyvinvointiteko -tunnustus  

Vuoden 2022 foorumi järjestetään Pyhäjärvellä 2.11.2022 Teemalla Muutos Nyt – Hyvinvointia luonnosta!
Tilaisuudessa pureudutaan muun muassa lasten ja nuorten luontosuhteeseen sekä ympäristön, fyysisen aktiivisuuden ja terveyden yhteyksiin. Foorumissa jaetaan paikallisia hyviä käytänteitä ja palkitaan perinteiseen tapaan vuoden hyvinvointiteko. Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuussa. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Pohjanmaan liitto yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalvelujen ja Pyhäjärven kaupungin kanssa. Foorumi on maksuton sisältäen kahvitarjoilut ja lounaan.

Osallistuminen  
Paikkana Pyhäjärvellä toimii Keskuskoulu, Tunturitie 1. Oulusta järjestetään maksuton yhteiskuljetus. Sitova ilmoittautuminen tilaisuuteen ja yhteiskuljetukseen ​tästä linkistä 25.10.2022 mennessä.

Lisätietoja antaa strategiapäällikkö Ilpo Tapaninen, Pohjois-Pohjanmaan liitto, p. 050 301 7546

Maakunnallinen hyvinvointifoorumi kokoaa vuosittain alueen hytetoimijat yhteiseen kehittämistilaisuuteen. Siinä tavoitteean on välittää viimeisintä tutkittua tietoa ja hyviä käytäntöjä, lisätä yhteistyötä ja kumppanuutta sekä antaa tunnustusta onnistuneista toimintatavoista.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi järjestetään nyt viidennentoista kerran. Kuusamossa vuonna 2021 teemana oli Kestävää elinvoimaa hyvinvointiin investoiden. Vuoden hyvinvointiteko-tunnustuksen sai Pyhäjärven kaupunki panostamisesta hyvinvointitalouteen. Hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen on nostettu Pyhäjärvellä vahvasti kuntastrategian painoaloihin. Kaupungissa on kehitetty oma Pyhäjärven hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen malli eli Pyhäjärvi-malli. Kaupungissa on lisäksi panostettu osallisuustyöhön.

Lisätiedot:
Strategiapäällikkö Ilpo Tapaninen
p. 050 301 7546 tai etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi