Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hyvinvoinnin edistäminen

Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvoinnin edistämistä tehdään laajassa yhteistyössä ja tiiviissä vuorovaikutuksessa eri toimijoiden kesken. Maakunnallinen hyvinvointiekosysteemi vahvistaa pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvointia tavalla, johon toimijat eivät yksin yltäisi. Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille. Kuntien toiminnassa se on lakisääteistä. Niiden hyvinvointityötä tuetaan kumppanuusmallilla, jossa osapuolina ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointisopimukseen 2019-2025 on kirjattu kehittämistyön arvot, yhteistoiminnan periaatteet ja taavoitteet sekä kumppanuuslupaus. Sopimus tukee kuntien strategisen tason ihmislähtöistä hyvinvointijohtamista ja yhteiskehittämistä sekä rakenteiden uudistamista. Osapuolet allekirjoittivat hyvinvointisopimuksen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa Ylivieskassa 31.10.2019. Sopimuksessa osaaminen ja koulutus nostetaan keskeiseksi hyvinvoinnin tekijäksi. Sen myötä aloitti toimintansa maakunnallinen sivistystoimen johtohenkilöverkosto. Maakuntahallituksen asettama monialainen hyvinvoinnin yhteistyöryhmä ohjaa hyvinvoinnin edistämistoimintaa.

Tutustu myös näihin:
Hyvinvointifoorumi ja hyvinvointiteko -tunnustus

Maakunnallinen hyvinvointifoorumi kokoaa vuosittain alueen hytetoimijat yhteiseen kehittämistilaisuuteen. Vuoden 2021 foorumi järjestetään Kuusamossa 4.11. Foorumissa jaetaan vuoden hyvinvointiteko -tunnustus. Tapahtuman ohjelma ja hyvinvointeon teema julkaistaan syksyllä.

Kuusamon Kesäkeidas on vuoden 2020 hyvinvointiteko. Perusteluissa sanotaan muun muassa seuraavaa. ”Kuusamon kirjaston edustalla sijaitseva Kesäkeidas on luonut ympärilleen myönteistä ilmapiiriä, jossa ihmiset ovat voineet osallistua yhteisen hyvän tuottamiseen ja jakamiseen tasavertaisena muiden kuntalaisten kanssa. Kesäkeitaalla on voinut kokea yhteyttä muihin ihmisiin ja kohdata ihmisiä eri yhteiskuntaryhmistä.” Lue lisää …….

Katso kilpailuesitys videon muodossa.

Lisätiedot:
Suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen
p. 050 301 7546 tai etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi