Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tapahtumat

Kulttuurista vaikuttavuutta hyvinvointiin ja terveyteen – seminaari Pohjois-Pohjanmaalla

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kulttuurin ja taiteen vaikuttavuudesta hyvinvointiin ja terveyteen!
Siitä miten kulttuurihyvinvointi olisi entistä vahvemmin luomassa hyvän elämän eväitä ja terveyttä pohjoispohjalaisille ihmisille. Siitä miten se voisi olla kiinteämpi osa palvelutuotantoa. Siitä miten eri tahot voisivat tehdä tiiviimpää yhteistyötä.

Aamupäivän osuus sisältää teemaan liittyviä alustuksia. Puhujaksi saapuvat muun muassa neurotieteilijä, tanssija Hanna Poikonen sekä tutkija, musiikkiterapeutti Taru-Anneli Koivisto. Koivosto on juuri tarkastetussa väitöskirjassaan tutkinut muusikoiden työtä ja laajentuvaa ammatillisuutta suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä. Hän on myös mukana ArtWell-tutkimushankkeessa, jossa kehitetään menetelmiä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudelliseen arviointiin sekä laaditaan toimenpidesuosituksia menetelmien jatkokehitykseen. Poikonen keskittyy tutkimuksessaan tanssin ja tanssin katsomisen vaikutuksiin aivoissamme; Etenkin tunteisiin, muistoihin ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen liittyvillä aivoalueilla.

Voit seurata seminaariosuutta myös livestriiminä tämän linkin kautta!

Iltapäivällä kokoonnumme kulttuurihyvinvointitorille, jossa esillä ovat alueen toimijat omilla palveluillaan ja tuotteillaan.

Ohjelma

8.30  Kahvitarjoilu
9.00  Tilaisuuden avaus / Sanna Salmela, Hyvinvoinnin edistämisen päällikkö, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue.

Teema 1: Kulttuurin ja taiteen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen
9.10   Kulttuurihyvinvointihyppy: Tutkimustuloksia taiteen, terveyden ja hyvinvoinnin alueilta / Tutkija, musiikkiterapeutti Taru Koivisto
10.00 Hyvinvointia tanssista keholle ja aivoille / Tanssija, neurotieteilijä Hanna Poikonen (etäyhteys)
Puheenvuorojen jälkeen aikaa keskusteluun
11.00  15 min tauko

Teema 2: Hyvinvointia kulttuurista hyvinvointialueella, kunnissa ja yhdyspinnalla
11.15   Hyvinvointia yhdyspinnoilla / Marjo-Riitta Tervonen, Osallisuus- ja yhdyspintapäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue.
11.30  Luovasti hoitaen, hyvinvointia tukien. Kulttuuri osana ikäihmisten elämää ja hoivaa Oulussa / Ikäihmisten kulttuurikoordinaattori, TeM Heidi Jäärni, Oulun kaupunki.
Puheenvuorojen jälkeen aikaa keskusteluun
12.00  Lounas (omakustanteinen)

13.00  Kulttuurihyvinvointitori. Toimijoita kulttuurin eri osa-alueilta, pilottien esittely, toimijoiden ja toimintatapojen esittely (10 min/toimija). Yhteisellä esittelylavalla mahdollisuus esitellä toimintakonseptia ja hyviä käytänteitä. Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta!

15.00 Päivän ohjelma päättyy

Tilaisuus on suunnattu sosiaali- ja terveys- sekä kulttuurialan toimijoille, kuntien kulttuurityöntekijöille, taiteilijoille, kehittämistyössä mukana oleville, alojen opiskelijoille, yrittäjille ja yhdistyksille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

Tilaisuuden järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton kulttuurihyvinvoinnin verkoston ja Kulttuurikenno -hankkeen kanssa.

Lisätietoja: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue / Anita Ohtamaa (anita.ohtamaa@kalajoki.fi), Pohjois-Pohjanmaan liitto / erityisasiantuntija Auli Suorsa (p. 050-386 8443, auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi)

 

 

Asiasanat: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kulttuuri, kulttuurihyvinvointi, sosiaali- ja terveyspalvelut