Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tapahtumat

Kulttuurista vaikuttavuutta hyvinvointiin ja terveyteen – seminaari Pohjois-Pohjanmaalla

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kulttuurin ja taiteen vaikuttavuudesta hyvinvointiin ja terveyteen. Siitä miten kulttuurihyvinvointi olisi entistä vahvemmin luomassa hyvän elämän eväitä ja terveyttä pohjoispohjalaisille ihmisille. Siitä miten se voisi olla kiinteämpi osa palvelutuotantoa. Siitä miten eri tahot voisivat tehdä tiiviimpää yhteistyötä.

Aamupäivän osuus sisältää teemaan liittyviä alustuksia. Puhujaksi saapuvat muun muassa neurotieteilijä, tanssija Hanna Poikonen sekä tutkija, musiikkiterapeutti Taru-Anneli Koivisto. Koivosto on juuri tarkastetussa väitöskirjassaan tutkinut muusikoiden työtä ja laajentuvaa ammatillisuutta suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä. Hän on myös mukana ArtWell-tutkimushankkeessa, jossa kehitetään menetelmiä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudelliseen arviointiin sekä laaditaan toimenpidesuosituksia menetelmien jatkokehitykseen. Poikonen keskittyy tutkimuksessaan tanssin ja tanssin katsomisen vaikutuksiin aivoissamme; Etenkin tunteisiin, muistoihin ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen liittyvillä aivoalueilla.

Iltapäivällä kokoonnumme kulttuurihyvinvointitorille, jossa esillä ovat alueen toimijat omilla palveluillaan ja tuotteillaan.

Tilaisuuden ohjelma tarkentuu ja julkaistaan kokonaisuudessaan ilmoittautumislinkin kanssa elokuun alussa.

Tilaisuus on suunnattu sosiaali- ja terveys- sekä kulttuurialan toimijoille, kuntien kulttuurityöntekijöille, kehittämistyössä mukana oleville, alojen opiskelijoille, yrittäjille ja yhdistyksille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille

Tilaisuuden järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton kulttuurihyvinvoinnin verkoston ja Kulttuurikenno -hankkeen kanssa.

Lisätietoja: Pohjois-Pohjanmaan liitto / erityisasiantuntija Auli Suorsa (p. 050-386 8443, auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi), Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue / Anita Ohtamaa (anita.ohtamaa@kalajoki.fi)

Asiasanat: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kulttuuri, kulttuurihyvinvointi, sosiaali- ja terveyspalvelut