Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tapahtumat

Luovuudesta elinvoimaa -webinaari ja työpaja

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurin kehittämisohjelman webinaarisarja jatkuu 2.12.2020 klo 9-12 teemalla Luovuudesta ja taiteesta elinvoimaa Pohjois-Pohjanmaalle. Mukana läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi Taiteen edistämiskeskuksesta sekä Luovuutta Lasitalossa- projektin luovien alojen ammattilaisia.

  • Ilmastonmuutos, koronavirus, mielenterveysongelmat, kaupungistuminen, ikääntyvä yhteiskunta, eriarvoistuminen…. 2020-luvun Suomen haasteet ovat suuria ja kompleksisia. Mikä rooli taiteella ja luovuudella on tässä yhtälössä ja kehittämistyössä?
  • Miten taide voi käytännössä olla osana erilaisten yhteisöjen arkea, miten taiteilijan asiantuntijuus voi välittyä työelämän organisaatioihin ja millaisia vaikutuksia tällä on?
  • Miksi tämä on juuri nyt ajankohtaista ja tärkeää?
  • Mitä tämä kaikki tarkoittaa Pohjois-Pohjanmaalla?

Kysymyksiä webinaarissa pohtiva läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi tekee työtä taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan edistämiseksi sekä taide osana organisaatioita (TOO) ajattelun vahvistamisen parissa.

Pohjois-Pohjanmaan näkökulmaa webinaariin tuovat Luovuutta lasitalossa -koulutus- ja taideprojektissa mukana olevat luovan alan ammattilaiset. Projektin tavoitteena on kirkastaa ja monipuolistaa taiteen ja taitelijan roolia yhteiskunnassa ja avata mahdollisuuksia olla mukana luomassa kasvua, hyvinvointia ja elinvoimaa alueille, ihmisille ja yrityksiin. Luovassa prosessissa syntyvät taideteokset Ouluun, Pudasjärvelle ja Taivalkoskelle. Miten tavoitteet ovat konkretisoituneet, mitä ajatuksia on herännyt eri osapuolille ja miten tulisi toimia jatkossa, jotta taide olisi vahvemmin osana elinvoimaa?

Webinaariin kuuluva napakka työpajaosuus tarjoaa osallistujille mahdollisuuden verkostoitua, käydä päivän teemaan liittyvää keskustelua ja tuoda siihen liittyvät näkemyksensä osaksi kulttuurin kehittämisohjelman laadintaa.

Kommenttipuheenvuorot webinaarissa käyttävät yliopistonlehtori Maria Huhmarniemi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta ja hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen Oulu2026 kulttuuripääkaupunki -hankkeesta.

Webinaari toteutetaan verkossa Teams-ympäristössä. Osallistumislinkki ja tarkempi ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Ilmoittautuminen 30.11.2020 mennessä

Ilmoittaudu mukaan 30.11.2020 mennessä tästä linkistä.

Asiasanat: