Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tapahtumat

Marrastulet

Marrastulet juliste, jossa taustalla Harri Rauhanummen suunnittelema Marrastulet-logo ja tekstinä Marrastulet 4.11. Tyrnävän Nahkatehtaalla klo 17-20, voitonmutka 4, toteuttajana Pohjoinen oopperakomppania. Pohjoispohjanmaan liiton Kulttuurikenno -hanbke. Rahoittajana Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tervetuloa Marrastulet valotaidetapahtumaan Tyrnävän nahkatehtaan alueelle klo 17-20. Osoite on Voitonmutka 4.
Ennen saapumista lue Tyrnävän kunnan viestintäkanavista löytyvät osallistumisohjeet:
Facebook
Instagram
Verkkosivut

Marrastulet ovat Pohjoisen oopperakomppanian toteuttama immersiivinen tapahtumasarja, jossa on mukana valoa, musiikkia ja installaatiota.  Teosten aiheina ja teemana ovat pimeys, kuolema, mielenhyvinvointi, yhteisöllisyys, toivo, valo ja lakeus. Teoksissa on hyödynnetty myös paikallisia tarinoita. Niitä ovat Tyrnävällä taiteilijoille kertoneet muun muassa Pömilän papat.

 Elämyksellisessä paikkasidonnaisessa teossarjassa tutkitaan arkisten, mutta unohdettujen paikkojen estetiikkaa ja kahlataan mustien vesien mailla”, kertoo Pohjoisen oopperakomppanian viestinnästä vastaava. Taideteos onkin saanut nimekseen ”Maille mustien vesien”. 

Teoskokonaisuuden neljässä kunnassa sijaitsevat tapahtumapaikat heräävät eloon kolmeksi tunniksi kerrallaan marraskuun aikana. Jokaisessa paikassa toteutetaan sama teos sovellettuna paikkasidonnaisesti paikkojen uniikkien ominaisuuksien mukaan. Esityspaikat ja ajat ovat:
la 4.11. Tyrnävä / Nahkatehtaan ympäristö klo 17–20
ke 15.11. Kempele / Vihiluodon luontoreitti klo 17–20
la 18.11. Liminka / Alakestilän Arboretum klo 16–19
la 25.11. Lumijoki / Varjakka klo 15–18

Pohjoisen oopperakomppanian työryhmä
Kokonaisdramaturgia — Jenni Kinnunen, Jussi Alaraasakka, Marko Anttila, Inkeri Jäntti, Eeva-Maria Kauniskangas, Mari Kämäräinen, Jani Pitkänen & Jonna Pulkkinen
Valot & visuaalit — Jani Pitkänen
Äänisuunnittelu — Jussi Alaraasakka
Performanssi & installaatiot — Mari Kämäräinen
Tanssi & koreografia — Eeva-Maria Kauniskangas
Tekstit & tuottaja — Jonna Pulkkinen
Katutaide — Marko Anttila
Valokuvat — Inkeri Jäntti

Marrastulet-taidepilotti on osa Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno-hanketta, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Yhteistyössä Limingan, Kempeleen, Lumijoen ja Tyrnävän kunnat, Varjakan kyläyhdistys, Vihiluodon kyläyhdistys, Pömilä, Sippibaarin papat & Tupoksen metsästys- ja kalastusseura.

Asiasanat: Kempele, Liminka, Lumijoki, Marrastulet, Oulu2026, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-pohjanmaan maakunta, taidepilotit, Tyrnävä, Valonkuukausi