Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tiedotteet

02.09.2022

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntaliitot: Hallitusohjelmassa on huomioitava Itä- ja Pohjois-Suomen geopoliittinen erityisasema

Venäjän Ukrainaan suuntautuvan hyökkäyssodan heijastevaikutukset uhkaavat Suomen talouskehitystä. Huolehtimalla Itä- ja Pohjois-Suomen turvallisuudesta, taloudesta ja saavutettavuudesta vahvistetaan koko maan huoltovarmuutta ja vapautetaan alueen kehityspotentiaalia.

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien liittojen mukaan tulevan hallitusohjelman tulee pohjautua realistiseen tilannearvioon. Turvallisuus, huoltovarmuus ja tasapuolinen talouskehitys on huomioitava. Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat ovat ratkaisevassa roolissa koko maan kehittämisessä, joten niiden liikenneyhteydet, osaavan työvoiman saaminen ja investoinnit on turvattava.

Saavutettavuus on erityisen tärkeässä roolissa. Konkreettisia toimenpiteitä on muun muassa EU:n liikennejärjestelmän edistäminen.

Pohjoinen Suomi on kytkettävä Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan liikenneverkkoon. Tämä vauhdittaa pohjoisen ja koko Suomen investointeja sekä liittää Suomen eurooppalaisen liikenneverkkoon, korostaa Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo.

Kannanotto

Lisätietoa:
maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo, p. 045 160 6466
maakuntajohtaja Pauli Harju, p. 0400 389 152