Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tiedotteet

20.12.2022

Maakuntahallituksen kokoustiedote

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus piti vuoden viimeisen kokouksen Oulussa tiistaina 20. joulukuuta.

Markus Erkkilä vs. maakuntajohtajaksi helmikuun alussa

Pohjois-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja Markus Erkkilä nimettiin maakuntajohtajan viransijaiseksi ajalla 1.2.–31.3.2023 sekä maakuntajohtajan avoimen viran hoitajaksi 1.4.2023 alkaen siihen saakka, kunnes uusi virkaan valittu maakuntajohtaja ottaa tehtävän vastaan. Maakuntajohtaja Pauli Harjun viimeinen viranhoitopäivä on 31.3.2023, mutta Harju jää vuosilomalle ja muille vapaille 1.2.2023 alkaen.

Pohjois-Pohjanmaan tuulivoimaosaamisen kehittämisestä selvitys

Pohjois-Pohjanmaan osuus Suomen tuulivoiman tuotannosta on noin 40 prosenttia. Antti Majava Käännekohta tutkimus ja kehitys Oy:stä esitteli selvitystä Pohjois-Pohjanmaan tuulivoimaosaamisen kehittämisestä. Tulokset julkistetaan tuulivoimaseminaarissa 27.1.2023.

Pohjois-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategia on päivitetty

Maakuntahallitus hyväksyi älykkään erikoistumisen strategian päivityksen. Painopistealueina ovat edelleen uudistuva ja hyvinvoiva, ilmastoviisas ja kansainvälinen sekä verkostoitunut ja vetovoimainen Pohjois-Pohjamaa. Uusia sisältöteemoja ovat energian tuotanto ja varastointi sekä innovatiivinen matkailu. Älykkään erikoistumisen toimeenpanon onnistuneisuutta ja vaikuttavuutta seurataan ja arvioidaan vuosittain.

CPMR:n työryhmien puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaat nimettiin

Itämeren komission hallitus nimeää jäsenalueiden esityksestä työryhmien puheenjohtajat sekä varapuheenjohtajat. Maakuntahallitus esittää liikennetyöryhmän varapuheenjohtajaksi Jouni Jussinniemeä ja merityöryhmän puheenjohtajaksi Sari Nurroa sekä arktisen asiantuntijaryhmän puheenjohtajaksi Jari Nahkasta.

Kevätkauden 2023 kokousaikatauluun muutoksia

Kevään 2023 kokousaikataulua täsmennettiin maakuntajohtajan viran rekrytointiprosessin vuoksi: maanantaina 23.1. ja maanantaina 13.2. maakuntahallituksen kokous, maanantaina 13.3. ylimääräinen maakuntavaltuusto ja tiistaina 14.3. maakuntahallituksen kokous.

Jäsenmuutoksia

Maakuntahallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle, että Tiina Hanhikorvelle myönnetään ero tarkastuslautakunnan varajäsenyydestä sekä hänen tilalleen valitaan uusi varajäsen toimikauden loppuajaksi.
Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmään Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n edustajaksi varsinaiseksi jäseneksi nimettiin Jukka-Pekka Kivioja ja varajäseneksi Juha Mäntynen.

Lyhyesti

  • Maakuntahallitus antoi maakuntavaltuuston 12.12.2022 hyväksymän toimenpidealoitteen ”Seuraavalla kaudella selvitetään mahdollisuus vaelluskalojen luontaisen elinkierron palauttamiseen maakunnan vesistöissä” valmistelun maakunnan suunnittelu- ja osaaminen -vastuualueen tehtäväksi.
  • Edunvalvonta-asioissa maakuntajohtaja Pauli harju otti esiin Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien hallitusohjelmatavoitteet sekä Itäisen Suomen kehitysohjelmavalmistelun.
  • Ukrainan Suomen suurlähetystö on esittänyt pyynnön osallistua maailmanlaajuiseen aloitteeseen ”Lights for Ukraine” 21.12.2022 klo 19:00. (paikallista aikaa) 21.12.2022. Päätettiin kannustaa kuntia osallistumaan aloitteeseen.

Lisätiedot

maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo, p. 045 160 6466
maakuntajohtaja Pauli Harju, p. 0400 389 152