Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tiedotteet

10.03.2022

Pohjois-Pohjanmaan liitolta humanitaarista apua Ukrainaan

Ukraina on sodassa Venäjän hyökättyä maahan. Ukraina on esittänyt kansainvälisen vetoomuksen maan ja sen kansalaisten tukemisesta sotatoimien aiheuttaman laajan humanitaarisen hätätilan vuoksi. Monet toimijat, mukaan lukien Suomen valtio sekä useat kaupungit ja kunnat ovat jo tehneet tukipäätöksiä Ukrainan auttamiseksi. Myös Kuntaliitto kannustaa kuntia ja maakuntien liittoja tukemaan omien mahdollisuuksien mukaan Ukrainan ystävyyskuntia ja paikallishallintoa luotettavien tahojen kautta.

Pohjois-Pohjanmaan liitto haluaa omalta osaltaan auttaa ukrainalaisia keskellä humanitaarista kriisiä, jonka sotatoimet ovat aiheuttaneet. Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus päättää maanantaina 14.3. humanitaarisen avun antamisesta Ukrainaan maakuntahallituksen päättämän avustusorganisaation kautta.

Maakuntahallitus toivoo, että maakunnan kunnat osallistuvat Ukrainassa toimivien järjestöjen tukemiseen, kuten UNICEF, Punainen Risti tai Pelastakaa Lapset.

– Sota Ukrainassa on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan ja apu sodan keskellä oleville on nyt tärkeää. Apua tarvitaan koko Ukrainan alueella. Pohjois-Pohjanmaalla on yhteinen halu auttaa ja osoittaa tukea ukrainalaisille. Ukrainalaisten hätä koskettaa meitä syvästi, Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo sanoo.

Lisätiedot: maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo, p. 045 160 6466