Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

13.03.2024

AKKE-rahoituksella laaditaan toimintasuunnitelma Hanhikiven alueelle

Pyhäjoen kunta käynnisti Puhtaan ja vakaan energiatuotannon kehittäminen Pyhäjoen talousalueella -hankkeen helmikuussa 2023. Hankkeen tavoitteena on selvittää erilaisia energian tuotanto- ja jatkojalostusmahdollisuuksia Pyhäjoella. Hankkeessa pyritään löytämään niin teknologisesti, taloudellisesti kuin aikataulullisesti parhaat ratkaisut jo rakennettua infraa ja paikallista toimintaympäristöä hyödyntäen.

Pohjois-Pohjanmaan liitto myönsi AKKE-rahoituksen Puhtaan ja vakaan energiatuotannon kehittäminen Pyhäjoen talousalueella -hankkeelle. Hanke käynnistyi helmikuussa 2023. Maaliskuussa 2024 valmistui esiselvitys Hanhikiven alueen energiantuotannosta. Se on luettavissa Pyhäjoen kunnan kotisivuilla.

Esiselvityksessä todetaan, että Hanhikiven alueella on edelleen erinomaiset mahdollisuudet energian tuotantoon ja jatkojalostukseen. Selvityksen mukaan, sähkön kysyntä Suomessa kasvaa merkittävästi vihreän siirtymän edetessä. Hanhikiven alueen ratkaisut voivatkin perustua ydinvoimaan, uusiutuvaan energiaan tai niiden yhdistelmään.

Esiselvityksen tuloksia hyödynnetään hankkeessa, kun Hanhikiven alueelle ryhdytään tekemään toimenpidesuunnitelmaa. Toimenpidesuunnitelman on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Pyhäjoen kunnan tiedote

Matti Soronen
kunnanjohtaja
Pyhäjoen kunta
+358403596001
matti.soronen(at)pyhajoki.fi

Sanfrid Lindblom
projektipäällikkö
Pyhäjoen kunta
+358405607201
sanfrid.lindblom(at)pyhajoki.fi

Jussi Rämet
ohjausryhmän puheenjohtaja
maakuntajohtaja
Pohjois-Pohjanmaan liitto
+358405863877
jussi.ramet(at)pohjois.pohjanmaa.fi