Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

28.10.2021

Barentsin kulttuuristipendi jaettiin kolmannen kerran – stipendi Lapin taiteilijaseuralle

Barentsin kulttuuristipendin sai tänä vuonna Suomesta Lapin taiteilijaseura ry. Yhdistys on jo 30 vuoden ajan tehnyt aktiivista kulttuuriyhteistyötä Barentsin alueella muun muassa tuottamalla kansainvälisiä näyttelyitä, edesauttamalla näyttelyiden ja teosten liikkuvuutta, vahvistamalla taiteilijoiden verkostoitumista ja työskentelymahdollisuuksia sekä tuomalla korkeatasoista taidetta lähelle alueensa asukkaita.

Kulttuuristipendi on yksi Barents-yhteistyön, sen alueneuvoston ja kulttuurityöryhmän (Joint Working Group of Culture) toimenpiteistä. Pohjois-Pohjanmaan liitolla on ryhmässä oman alueensa edustaja.

Stipendi myönnetään joka toinen vuosi yhtä aikaa jokaisessa Barentsin toiminta-alueen neljässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Stipendillä halutaan nostaa esille Barentsin alueen kulttuuriyhteistyötä ja taiteilijoita sekä rohkaista taitelijoita työskentelemään alueella.

Stipendillä pyritään myös tekemään Barentsin alueen taiteilijoita ja kulttuuritoimintaa paremmin tunnetuksi. Stipendin arvo on 10 000 euroa. Vuonna 2019 stipendin sai Pohjois-Pohjanmaalta toimitettu, koko Pohjois-Suomen taidetta ja kulttuuria esille nostava kulttuurilehti Kaltio.

Lisätietoja:

Yhteyshenkilö Pohjois-Pohjanmaan liitossa:
Auli Suorsa, erityisasiantuntija kulttuuri, JWGC työryhmän jäsen
p. 050-386 8443