Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

26.10.2020

Jari Nahkanen Itämeren komission puheenjohtajaksi 2020–2022

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsen Jari Nahkanen valittiin Itämeren komission puheenjohtajaksi järjestön yleiskokouksessa keskiviikkona 21.10.2020. Nahkanen voitti äänestyksessä vastaehdokkaansa Annika Sandströmin Tukholmasta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tomas Mörtsell Västerbottenin maakunnasta Ruotsista.  Nahkanen on johtanut järjestöä kaksi vuotta. Hänen kahden vuoden jatkokautensa alkoi yleiskokouksesta.

Jari Nahkanen pitää uudelleenvalintaansa saavutuksena onnistumisesta edellisellä puheenjohtajakaudella. On hienoa, että pohjoispohjalaista osaamista arvostetaan kansainvälisessä alueiden verkostossa, Nahkanen toteaa.

Merkittävä Itämeren alueiden edunvalvontatyö jatkuu Euroopan unioniin päin niin liikenne-, energia-, ilmasto- kuin merialuekysymyksissä. Lisäksi haluaisin siirtää enemmän painopistettä älykkääseen erikoistumiseen, biotalouteen ja arktiseen ulottuvuuteen. Nämä ovat keskeisiä vaikuttamisalueita seuraavalla puheenjohtajakaudellani, korostaa Nahkanen.

Itämeren komissio on yksi kuudesta komissiosta eurooppalaisessa yhteisjärjestössä Perifeeristen merellisten alueiden liitto, CPMR.

CPMR on kaikkiaan 24 maassa toimiva 150 alueen välinen kansainvälinen yhteistyöjärjestö. Itämeren komission ja sen emo-organisaation tavoitteena on lisätä alueiden osallistumista EU:n integraatiosta käytävään keskusteluun ja vähentää kilpailukykyeroja EU:n keskeisten seutujen ja perifeeristen seutujen välillä. Järjestö kerää ennakoivaa tietoa EU:sta ja vaikuttaa sen politiikkaratkaisuihin. Se kirjoittaa ja julkaisee jäseniään hyödyttäviä analyysejä.

Asiasanat:

CPMR