Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

15.01.2024

Kolmas Interreg Europe -ohjelman haku keväällä 2024

Interreg Europe -ohjelman kolmas hakukierros on tulossa keväällä 2024. Hakukierros on päätetty järjestää 20.3.–7.6.2024.

Samalla avataan aiemmissa hauissa hyväksytyille hankkeille mahdollisuus täydentää yhteistyöhankkeitaan. Hankkeisiin on mahdollista pyytää mukaan jäseniä uusista kumppanimaista eli Albaniasta, Bosnia ja Hertsegovinasta, Moldovasta, Serbiasta, Montenegrosta, Pohjois-Makedoniasta ja Ukrainasta.

Uudet kumppanimaat muodostavat viidennen maantieteellisen alueen kolmannella hakukierroksella. Uusissa projektiehdotuksissa partnereita tulee olla neljältä maantieteelliseltä alueelta. Kolmannella hakukierroksella kiinnitetään erityistä huomioita projekti-idean innovatiiviseen luonteeseen.

Hakemuksia voi esittää kaikkiin ohjelman teemoihin ja kaikki ohjelman jäljellä olevat varat, noin 121 miljoonaa euroa on haettavissa. Tämä ennakoi sitä, että kyseessä on viimeinen koko ohjelmaa koskeva haku.

Vuosina  2021–2027 toteutettava Interreg Europe -ohjelma on alueiden välinen yhteistyöohjelma, jota rahoittaa Euroopan unioni. Ohjelman avulla pyritään vähentämään kehityksen, kasvun ja elämänlaadun välisiä eroja alueiden välillä. Rahoitettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi älykkäämmän, vihreämmän tai sosiaalisemman Euroopan teemoihin.

Lisätietoa haun avautumisesta löytyy Interreg Europe -ohjelman kotisivuilta.