Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

18.09.2023

Kulttuurikennon Ympäri Ämpäri -taidepilotin Kadonneen arjen metsästäjät saapuvat Sieviin ja Alavieskaan

Ympäri Ämpäri – Taidetta pihoilla ja poluilla Kulttuurikennon taidepilotin Kadonneen arjen metsästäjät Sinikka Eirola ja Tiina Vehkaperä ovat luoneet ensimmäisen teoksensa Kalajoen Jokipuistoon elokuun lopulla. Kadonneen arjen metsästäjien teoskokonaisuus Hailuodossa vanhan koulun pihapiirissä (Luovontie 61 A, 90480 Hailuoto) on 14.10. Hailuodon Siikamarkkinoiden työpajatuotoksia vaille valmis. Sieviin sekä Alavieskaan Sinikka ja Tiina lähtevät 19.9.2023 ensimmäistä kertaa. Sievissä yhteisötaiteen tekemiseen pääsee osallistumaan yhteisötila Lusiinassa (Haikolantie 18, 85410 Sievi) klo 12-15, Alavieskassa seurakuntatalon (Papinpolku 1, 85200) läheisyydessä sijaitsevan puunrungon luona joenrannassa klo 16-18.

Pyhäjoella ensimmäinen yhteisötaidetyöpaja pidettiin 18.9. klo 12-15 Kirkkopuistossa. Osallistuminen on maksutonta ja tekeminen kaikille soveltuvaa. Seuraava yhteinen taidetyöskentelykerta Pyhäjoen Kirkkopuistossa on keskiviikkona 27.9. klo 15-18.

Voit osallistua tulemalla paikanpäälle taidetyöpajojen ajankohtina. Tuo halutessa mukanasi itsellesi tarpeeton metallinen mikätin tai vie sellainen (koko noin 10x10cm) kyseisten kuntien kirjaston keräyspisteeseen.

Kadonneen arjen metsästäjät kokoavat seuraavien kuukausien aikana Pyhäjoella, Alavieskassa, Sievissä ja Hailuodossa yhdessä kuntalaisten kanssa jokaiseen kuntaan teoksen arjen aarteista. Ensimmäinen yhteisötaideteos rakentui Kalajoelle viime maanantaina 28.8. klo 14. Sitä voi käydä ihastelemassa kapupungintalon läheisyydestä löytyvässä Jokipuistossa.

Teoksen lähtökohta nojautuu ryijyn ja tilkkutäkin perinteeseen, mutta muoto hahmottuu projektin edetessä paikkasidonnaisesti. Osallistavaan teokseen metsästetään niitä avaimia, joiden laatikot ovat kadonneet, parittomia helyjä, tilpehööriä, kettinkejä ja muita metallisia mikättimiä, joita säilytämme, koska emme oikein osaa niistä luopuakaan. Teos saa jatkaa elämäänsä paikallisten käsissä työpajojen jälkeenkin.

Kadonneen arjen metsästäjien seuraavat sovitut yhteisötaidepajat:

19.9. Sievi klo 12–15 yhteisötila Lusiinassa

19.9 Alavieska klo 16–18 joenrannan puun rungon luona

27.9. Pyhäjoki 15–18 Kirkkopuisto

14.10. Hailuodon siikamarkkinat

”Ympäriämpäri – taidetta pihoilla ja poluilla”- taidepilotin taiteilijat toteuttavat yhteisötaiteen menetelmiä käyttäen teoskokonaisuuden ”Kadonneen arjen metsästäjät”. Taiteilijoina taidepilotissa toimivat kuvataiteilijat Tiina Vehkaperä ja Sinikka Eirola. Kokonaisuudesta vastaa Siikajoen kulttuuriyhdistys Vimma ry. Taidepilotti on osa Kulttuurikenno – Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin -hanketta. Se edistää kuntien kulttuuritoimintaa, kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain tavoitteiden toteutumista ja erityisesti lain alueellista kehittämistehtävää maakunnan alueella. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Alavieskaan ja Sieviin on tulossa vielä työskentelykerrat, jotka hahmottuvat ensimmäisen työpaja käynnin myötä.

Artikkelikuva: Tiina Vehkaperä