Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

17.06.2022

Pohjois-Pohjanmaa kehittämään Itämeren alueen matkailua

Hankerahoituksen myöntämisen myötä Pohjois-Pohjanmaan liitossa aloittaa projektipäällikkönä matkailua kehittävä politiikka-alueen koordinaattori. Hanke laajentaa yhteistyötä Itämeren alueen matkailutoimijoiden ja yritysten kesken.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harjun mukaan Pohjois-Pohjanmaan liiton satsaus Itämeren alueen matkailun kehittämiseen täydentää Visit Finlandin ja alueellisten Visit-organisaatioiden toimia. ”Tämän hankkeen avulla ymmärrys Itämeren alueesta matkailualueena lisääntyy ja Pohjois-Pohjanmaan vuoropuhelu laajenee Itämeren piiriin”, Harju täsmentää.

”Lähdemme rakentamaan Itämeren alueen turismia innolla. EU:n Itämeren alueen strategia (EU Strategy for the Baltic Sea Region (EUSBSR)) antaa työllemme hyvät suuntaviivat kehittää Itämeren alueen kestävää matkailua”, liiton kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä iloitsee.

Pohjois-Pohjanmaan liitto on tehnyt työtä Itämeren alueella aiemminkin erityisesti Itämeren komission jäsenenä. Itämeren komissio on yksi kuudesta komissiosta eurooppalaisessa yhteisjärjestössä Perifeeristen merellisten alueiden liitto, CPMR. Se on kaikkiaan 24 maassa toimiva 150 alueen välinen kansainvälinen yhteistyöjärjestö.

Itämeren komission ja sen emo-organisaation tavoitteena on lisätä alueiden osallistumista EU:n integraatiosta käytävään keskusteluun ja vähentää kilpailukykyeroja EU:n keskeisten seutujen ja perifeeristen seutujen välillä. Järjestö kerää ennakoivaa tietoa EU:sta ja vaikuttaa sen politiikkaratkaisuihin.