Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

10.02.2022

Pohjois-Pohjanmaalla maan korkein Puutuote- ja huonekaluteollisuuden tuotannon bruttoarvo

Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma on teettänyt Pellervon taloustutkimuksella tilastoanalyysin puutuoteteollisuuden merkityksestä Suomessa sekä eri maakunnissa. Nyt päivitetyt tiedot koskevat pääosin vuotta 2020 ja perustuvat Tilastokeskuksen aineistoon.

Puutuote- ja huonekaluteollisuuden tuotannon bruttoarvo oli 7,7 mrd. euroa vuonna 2020, josta Pohjois-Pohjanmaan osuus oli 12,5 prosenttia. Pohjois-Pohjanmaan puutuote- ja huonekaluteollisuuden tuotannon bruttoarvo oli 11 prosenttia maakunnan koko teollisuuden tuotannon bruttoarvosta vuonna 2020 (koko maa 7 prosenttia).

Pohjois-Pohjanmaan puutuote- ja huonekaluteollisuus tuotti noin 199 miljoonaa euroa jalostusarvoa (myyntituotot – kustannukset) vuonna 2020. Pohjois-Pohjanmaalla puutuote- ja huonekaluteollisuuden osuus teollisuuden työllisistä oli 15 % vuonna 2020. Puutuote- ja huonekaluteollisuus maksoivat Pohjois-Pohjanmaalla palkkatuloja noin 125 miljoonaa euroa vuonna 2019. Puutuoteteollisuuden puunkäytöstä johtuen Pohjois-Pohjanmaan metsistä kertyi bruttokantorahatuloja noin 89 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Linkki julkaisuun:

https://puutuoteteollisuus.fi/faktoja-ja-ohjeita/puutuoteteollisuuden-aluetaloudelliset-vaikutukset