Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

20.05.2022

Pohjois-Pohjanmaalla tutkitaan kuntien muutoskykyä

Pohjois-Pohjanmaan liitto on käynnistänyt Pohjois-Pohjanmaan ja sen 30 kunnan muutoskykyä eli resilienssiä koskevan tutkimuksen. Tutkimuksen toteuttaa asiantuntijayritys Norrum Oy, yhteistyössä TK-Eval Oy:n kanssa.

Keskeiset toimialat ja aluetalous näkökulmina

Tutkimuksessa selvitetään Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ja alueen 30 kunnan riskejä ja muutosjoustavuutta keskeisten toimialojen ja aluetalouden näkökulmasta. Tutkimuksessa selvitetään alueen kykyä vastata ja varautua riskeihin lyhyellä ja pitkällä aikajänteellä. Aluetalouteen vaikuttavia riskejä käsitellään talouteen, teknologiaan, hintavaihteluun, kysynnän muutoksiin, politiikkaan ja sääntelyyn, geopolitiikkaan ja ympäristöön liittyen. Tutkimus valmistuu marraskuussa 2022.

Tutkimuksessa mukana olevat kunnat ovat Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Päivi Keisanen, p. 050 431 0605