Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

01.07.2021

Pohjois-Pohjanmaalle teemaverkostojen ja kehittämisvyöhykkeiden rahoittamiseen 1,16 miljoonaa euroa

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi Pohjois-Pohjanmaan liitolle valtioneuvoston päätöksellä teemaverkostojen ja kehittämisvyöhykkeiden rahoittamiseen vuosille 2021–2023 yhteensä 1 160 000 euroa.

Perämerenkaaren kehittämisvyöhykkeelle (Oulun kaupunki) myönnettiin 300 000 euron rahoitus. Teemaverkostojen osalta HYTKI – hyvinvointi- ja terveysdatan kansallinen innovaatioekosysteemi (Oulun yliopisto) sai 500 000 euron rahoituksen ja Kansallinen vetyverkosto (Raahen kaupunki) 320 000 euron rahoituksen.

Valtioneuvosto myöntää rahoituksen maakuntien liitoille, jotka toimivat verkostojen ja vyöhykkeiden rahoittavina viranomaisina. Valtioneuvosto päätti rahoituksista kokouksessaan 29. kesäkuuta.

Alueiden välisen yhteistyön edistämiseen tarkoitettu määräraha, 7 miljoonaa euroa, käytetään aluekehittämisen teemaverkojen ja kehittämisvyöhykkeiden rahoittamiseen. Tavoitteena on vahvistaa eri alueiden yhteistä voimavarojen ja osaamisen hyödyntämistä, vertaisoppimista, ja alueiden vetovoimaisuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

19.11.2021
AKKE – haku aukeaa joulukuussa

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahaa (AKKE) käytetään maakuntien liittojen päätösten mukaisesti maakuntaohjelman ja hallituksen aluekehittämispäätöksen toimeenpanoa edistäviin kohteisiin. Määrärahaa voidaan käyttää esimerkiksi alueiden vahvuuksiin ja erikoistumiseen perustuviin pienimuotoisiin kehittämis-, kokeilu- ja selvityshankkeisiin. Neljäs AKKE (Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman määräraha) hakukierros on auki 1.12.2021 - 31.1.2022. Lue tarkemmin täältä !