Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

06.02.2023

Pohjois-Pohjanmaalta kaksi edustajaa Itämeren komission työryhmiin puheenjohtajiksi

Itämeren komission työryhmiin on valittu kaksi uutta puheenjohtajaa Pohjois-Pohjanmaalta. Itämeren komission hallitus teki valinnat luottamustehtävistä 1.-2.2.2023 Brysselissä pidetyssä kokouksessa.

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsen Sari Nurro Raahesta valittiin puheenjohtajaksi merityöryhmään. Ennen valintaansa puheenjohtajaksi Nurro on toiminut merityöryhmässä sen jäsenenä.

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsen Jari Nahkanen Haapajärveltä puolestaan valittiin puheenjohtajaksi arktiseen sidostyöryhmään.

Komission työryhmissä toimivat entuudestaan jäseninä Jouni Jussinniemi ja Rami Rauhala. Jussinniemi on liikennetyöryhmässä ja Rauhala energia ja ilmasto -työryhmässä.

Työryhmissä muotoillaan ja valmistellaan näkemykset Itämeren komission linjauksista sen toimialoilta.

 

Perifeeristen merellisten alueiden liiton (CPMR) Itämeren komissio on Pohjois-Pohjanmaan liiton kansainvälisen yhteistyön keskeinen foorumi. Itämeren komission toimialoja ovat liikennepolitiikka, meripolitiikka, energia- ja ilmastopolitiikka ja aluekehittäminen. Pohjois-Pohjanmaan liitto toimii Itämeren komission pääsihteerin isäntämaakuntana 2023-2024.

 

Lisätietoja:

Pohjois-Pohjanmaan kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä, 040 685 4040, hanna.honkamakila@pohjois-pohjanmaa.fi