Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

16.03.2022

Pohjois-Pohjanmaan kunnilta tukea Ukrainaan

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus päätti maanantaina 14.3. pitämässään kokouksessa 10 000 euron suuruisen humanitaarisen avun antamisesta Ukrainaan Suomen Punaisen Ristin kautta. Maakuntahallitus on esittänyt toiveen, että maakunnan kunnat osallistuisivat Ukrainan tukemiseen luotettavien kansainvälisten avustusjärjestöjen kautta.

– Apua pitää antaa silloin, kun sitä tarvitaan. Pohjois-Pohjanmaalla tunnetaan yhteistyön voima ja kunnat suuntaavat humanitaarista apua mahdollisuuksiensa mukaan Ukrainan hätätilan lieventämiseen, kertoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo.

Myös Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju on esittänyt toiveen kuntien osallistumisesta Ukrainan hädänalaisten avustamiseen.

Useat Pohjois-Pohjanmaan kunnat ovat jo päättäneet tai ovat päättämässä rahallisen avun antamisesta Venäjän hyökkäystä vastaan taistelevaan Ukrainaan. Tällä hetkellä maakuntien kuntien myöntämä avustussumma on yhteensä noin 230 000 euroa.

Lisätiedot:
maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo, p. 045 160 6466
maakuntajohtaja Pauli Harju, p.  0400 389 152

Asiasanat:

kunnat, yhteistyö

Aiheeseen liittyvät artikkelit

28.09.2020
Itä- ja Pohjois-Suomen ELMO-yhteistyön ajankohtaiskatsaus, syyskuu 2020

Itä- ja Pohjois-Suomen Elinkeinot murroksessa -pilotista poikineessa ELMO -yhteistyössä on oltu aktiivisia viime kuukausina. ELMO:n verkkosivuilla on julkaistu kuvaukset alueiden tutkimus- ja kehitysympäristöistä ja puun arvoketjuihin liittyvät yritysrahoitusprojektit saatettiin loppuun. Vaikka toimintaympäristö on koronapandemian vuoksi täysin muuttunut, on ELMO:n puitteissa järjestetty useita seminaareja mm. klusteritoiminnan kehittämiseen liittyen, verkossa. Lisää tietoa ELMO-yhteistyön toteuttamisesta mm. Pohjois-Pohjanmaalla löytyy syyskuun uutiskirjeestä.