Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

24.05.2024

Pohjois-Pohjanmaan liitto mukana kehittämässä Vetylaaksoa

Pohjois-Pohjanmaan liitto on mukana EU:n Horisontti Eurooppa-ohjelmaan jätetyssä laajassa hankkeessa, jonka tarkoitus on kehittää Suomen länsirannikon vetytaloutta ja luoda sille toimiva ekosysteemi.

Energian tuotanto ja kulutus ovat murrosvaiheessa siirryttäessä polttamiseen perustuvasta energiasta päästöttömään energiaan. Puhtaan sähkö tarve kasvaa kaikkialla Euroopassa. Merkittävä osa uusiutuvan energian investoinneista on toteutunut ja suunnitteilla BotH2nia-vetylaakson alueella. Näin myös energiaa käyttävää teollisuutta voidaan luoda ja houkutella alueelle.

BotH₂nia Hydrogen Valley -hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa ja siinä on mukana 65 toimijaa ja sitäkin suurempi joukko muita osallistujia. Pohjois-Pohjanmaalta yrityspartnereina mukana ovat Oulun Energia, Raahen Energia ja SSAB. Oulun yliopisto vastaa hankkeen tutkimus- ja teknologia työpaketista.

Pohjois-Pohjanmaan liitolla on keskeinen rooli alueiden välisessä yhteistyössä. Liiton vetovastuulla on luoda strateginen alueiden välinen vetytalouden tiekartta palvelemaan alueen kehittämistä ja vetytalouden vaikutusten ennakointi ja arviointi taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta.

Hanke on viisivuotinen ja mikäli se saa rahoituksen, hanke käynnistyy vuonna 2025.
BotH₂nia Hydrogen Valley-hankkeen tarkempi esittely löytyy täältä.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Isomäki Ritva,  p. 040 685 4026, ritva.isomaki(at)pohjois-pohjanmaa.fi