Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

17.03.2021

Vaikuta uuden Karelia CBC -rahoitusohjelman kulttuuri- ja matkailuteemojen sisältöihin – kysely auki 31.3. asti

Uusi Karelia CBC 2021-2027 -ohjelma rahoittaa suomalais-venäläistä rajanylittävää yhteistyötä. Ohjelmaan on valittu mukaan politiikkatavoite, jonka toteuttaminen edellyttää, että ohjelma-alueelle laaditaan monisektoraalinen rajanylittävä strategia sekä kulttuuri- että matkailualalle.

Strategiat valmistellaan Euregio Karelia yhteistyöalueen toimesta Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakuntien ja Venäjän Karjalan tasavallan yhteistyönä.

 

Strategioiden valmistelun tueksi toteutamme sidosryhmille kyselyn matkailun ja kulttuurin tärkeimmistä teemoista rajanylittävässä yhteistyössä. Vastaa erittäin lyhyeen kyselyyn 31.3.2021 mennessä: https://link.webropol.com/s/euregiokarelia2021

 

Järjestämme lisäksi neljä sidosryhmätilaisuutta, joissa selvitämme toimijoiden näkemyksiä kulttuuri- ja matkailualan keskeisimmistä rajanylittävän yhteistyön tarpeista, kehittämisteemoista ja -toimenpiteistä.

Kulttuuritilaisuudet pidetään 14.4 ja 23.4. klo 9-12. Tilaisuudet ovat samansisältöiset.
Matkailutilaisuudet ovat 19.4. ja 29.4. klo 9-12. Tilaisuudet ovat samansisältöiset.

Ilmoittaudu sidosryhmätilaisuuteen oheisen linkin kautta 12.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/4A0AF9892D60B3B2

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja viestiä saa välittää eteenpäin.

 

Lisätietoja kansainvälistenasioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä, hanna.honkamakila(at)pohjois-pohjanmaa.fi, 040 685 4040

Aiheeseen liittyvät artikkelit

19.11.2021
AKKE – haku aukeaa joulukuussa

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahaa (AKKE) käytetään maakuntien liittojen päätösten mukaisesti maakuntaohjelman ja hallituksen aluekehittämispäätöksen toimeenpanoa edistäviin kohteisiin. Määrärahaa voidaan käyttää esimerkiksi alueiden vahvuuksiin ja erikoistumiseen perustuviin pienimuotoisiin kehittämis-, kokeilu- ja selvityshankkeisiin. Neljäs AKKE (Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman määräraha) hakukierros on auki 1.12.2021 - 31.1.2022. Lue tarkemmin täältä !

22.04.2021
Interreg Auroran ohjelmaluonnos on julkaistu kommenteille

Interreg Auroran ohjelmaluonnos 2021–2027 sekä ympäristövaikutustenarviointi (SEA) on julkaistu. Molemmat löytyvät ohjelman verkkosivulta. Ohjelman julkinen kuuleminen on käynnistynyt samalla. Kuulemiseen voi osallistua vastaamalla verkkokyselyyn 20. toukokuuta 2021 mennessä. Kuulemisessa voi kommentoida valittuja painopistealueita ja ohjelmaluonnosta kokonaisuudessaan. Lisäksi 5. toukokuuta klo 13–15 järjestetään julkista kuulemiseen liittyvä webinaari, jossa esitellään uuden ohjelman tavoitteet luonnoksen pohjalta. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan ohjelman verkkosivulla olevasta linkistä. Nyt on paikka vaikuttaa, miten rahoitusta alueella jaetaan. Lisätietoa: https://www.interregnord.com/share-your-opinion-and-contribute-to-the-future-interreg-aurora-programme/ Jos haluat lukea ohjelman tekoa ohjaavilta koordinaattoreilta, mitä ohjelman valmisteluun kuuluu, se löytyy täältä

18.09.2020
Suomen kestävän kasvun ohjelma – maakuntakiertue käynnistyi Oulussa

Suomen kestävän kasvun ohjelma tehdään yhdessä alueiden kanssa. Ministereiden maakuntakierros käynnistyi Oulussa 21.9.2020. Hallitus linjasi budjettiriihessä Suomen kestävän kasvun ohjelmasta, joka laaditaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen rahoituksen tavoitteiden toteuttamiseksi. Ohjelma tehdään yhteistyössä kansallisten ja alueellisten toimijoiden kesken. Valmistelun osana järjestetään ministerivetoisia aluetilaisuuksia, joista ensimmäinen pidettiin Oulussa. Maakuntakiertueella kuullaan aluetoimijoiden näkemyksiä, alueiden hankeideoita uudistuksista ja investoinneista sekä keskustella siitä, mihin EU:n elpymisrahoitusta pitäisi käyttää – miten Suomi elpyy ja saadaan kestävän kasvun uralle. Oulussa paikalla oli elinkeinoministeri Mika Lintilä. Oulussa pidetyn tilaisuuden tallenne löytyy tästä. Tallenne on nähtävissä tässä 30.11.2020 saakka.

07.09.2020
EAKR-haku on päättynyt

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) haku päättyi 4.9.2020 Pohjois-Pohjanmaalla. Määräaikaan mennessä Pohjois-Pohjanmaan liittoon saapui 30 hakemusta.  Hakemuksia saapui toimintalinjaan Pk-yritysten kilpailukyky 4 kpl ja toimintalinjaan Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen 26 kpl. Hakemuksissa haettiin kehityshankkeisiin yhteensä 7 758 064 euroa. Rahoitusta on myönnettävissä n. 1,5 miljoonaa euroa.