Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tapahtumat

Hyvinvointia kulttuurista webinaari

Pohjois-Pohjanmaan liitossa on käynnistynyt maakunnallisen kulttuurinkehittämisohjelman laadinta. Työn aluksi toteutamme kolmen webinaarin ja työpajan sarjan, josta ensimmäinen käsittelee kulttuurin mahdollisuuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.  Alustajiksi saamme kolme alan asiantuntijaa:

  • Professori Kai Lehikoinen toimii Taideyliopistossa taidekasvatuksen tutkimuskeskuksen (CERADA) johtajana sekä Arts Equal -hankkeen varajohtajana. Lehikoisen tekemä tutkimustyö liittyy esitysten merkityksiin ja tulkintaan sekä taiteen keinoihin vahvistaa hyvinvointia yhteiskunnassa. ArtsEqual-hankkeessa hän tutkii  taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta kulttuuristen oikeuksien ja kulttuurihyvinvoinnin toteutumisen näkökulmista. Webinaarissa Lehikoinen hahmottaa taiteen mahdollisuuksia ja roolia peruspalveluna ja hyvinvoinnin ja terveyden rakentajana nyt ja tulevaisuudessa.
  • Leena Pimperi-Koivisto toimii Oulunkaaren kuntayhtymän johtajana ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin yhteistyöryhmän puheenjohtajana. Kuntayhtymä järjestää ja tuottaa viiden jäsenkuntansa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. Osana niitä kuntayhtymä on rohkeasti lähtenyt kokeilemaan taidelähtöisiä menetelmiä eri yhteyksissä. Pimperi-Koivisto kertoo toiminnasta, sen tuloksista ja pohtii sitä, millä reseptillä taide voisi saavuttaa luonnollisen aseman osana sotesektorin toimintaa.
  • Janne Jääskelä on taiteilija, taidepegogi sekä koulutettu hoivamuusikko ja paljon muuta. Janne pohtii alustuksessaan taiteilijan roolien moninaisuutta nyt ja tulevaisuudessa, sekä mitä toimiminen hoiva- ja hoitosektorilla taiteilijalta vaatii.

Puheenvuorojen jälkeen piirräämme napakassa työpajassa kuvaa parhaasta mahdollisesta Pohjois-Pohjanmaasta, missä taide ja kulttuuri ovat luonnollinen osa ihmisten hyvinvointia, hoitoa ja hoivaa.

Webinaari toteutuu Teams-ympäristössä. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tilaisuutta.

Ilmoittautuminen 27.10.2020 mennessä.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Erityisasiantuntija Auli Suorsa p. 050-386 8443 (etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi), kulttuurin kehittämisohjelman verkkosivut.

 

Asiasanat: kulttuuri, kulttuurihyvinvointi