Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tiedotteet

12.12.2022

Maakuntavaltuuston kokoustiedote

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto piti kokouksen Oulussa, ODL Hyvinvointikeskuksen Wegelius-salissa maanantaina 12.12.2022.

Maakuntavaltuusto myönsi Pauli Harjulle eron maakuntajohtajan virasta. Harjun viimeinen virantoimituspäivä on 31.3.2023.

Talousarvio hyväksyttiin, kuntien maksuosuuksiin neljän prosentin korotus 

Maakuntavaltuusto hyväksyi Pohjois-Pohjanmaan liiton talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2023–2025 sekä talousarvion 2023. Kuntien maksuosuuksiin päätettiin tehdä neljän prosentin korotus. Vuoden 2023 Pohjois-Pohjanmaan liiton talousarviossa toimintatuottojen määrä on 6 192 236 euroa. Tästä jäsenkuntien maksuosuus on 3 628 976 euroa. Tilikauden tulos on talousarviovuonna tehtävien poistojen jälkeen 0 euroa. Tilikauden yli-/alijäämäksi muodostuu 0 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintosääntöön muutoksia

Maakuntavaltuusto hyväksyi Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintosääntöön muutoksia. Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuusto lakkautettiin poistamalla nuorisovaltuustoa ja sen työjärjestystä koskevat säännökset. Lisäksi hallintosääntöä muutettiin siten, että Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla on läsnäolo- ja puheoikeus maakuntavaltuuston kokouksissa yhteistyösopimuksen voimassaolon ajan.

Tiina Hanhikorpi maakuntahallituksen jäseneksi

Mirka Väyryselle myönnettiin ero maakuntahallituksen jäsenyydestä. Maakuntahallitukseen valittiin Tiina Hanhikorpi (PS, Raahe) toimikauden loppuajaksi.

Mirka Väyrynen muodosti uuden valtuustoryhmän  

Maakuntavaltuusto hyväksyi valtuutettu Mirka Väyrysen eron Perussuomalaisten valtuustoryhmästä sekä hyväksyi valtuutetun ilmoituksen uuden Vapauden liiton valtuustoryhmän muodostamiseksi ja nimeksi.

Muutoksia maakuntavaltuustossa

  • Kärsämäen kunnanvaltuusto on myöntänyt kunnanvaltuuston kokouksessa 7.6.2022 Ilkka Saarelle eron Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston varajäsenyydestä ja valinnut maakuntavaltuuston uudeksi varajäseneksi Antti Tiikkaisen.
  • Edesmennyt Jaakko Kuusisto (vihr.) on toiminut maakuntavaltuustossa Paula Himasen (vihr.) varajäsenenä. Oulun kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 20.6.2022 Jaakko Kuusiston tilalle uudeksi varajäseneksi maakuntavaltuustoon Heikki Kontturin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.