Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Tiedotteet

04.10.2021

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuustoon nimettiin 75 kuntien edustajaa

Pohjois-Pohjanmaan liiton jäsenkuntien edustajainkokous on tänään valinnut maakuntavaltuuston kuntavaalikaudelle 2021–2025. Pohjois-Pohjanmaan liiton ylintä päätösvaltaa käyttävässä valtuustossa on 75 jäsentä, jotka ovat edustamiensa kuntien valtuustojen jäseniä.

Maakuntavaltuustossa on 30 edustajaa Oulusta. Raahe sai 4 edustajaa, Kempele, Kuusamo ja Ylivieska kukin 3 edustajaa. Muut kunnat saivat kukin yksi tai kaksi edustajaa. Aiempaan kauteen verrattuna edustajia on yksi vähemmän. Perussopimuksen mukaan kukin jäsenkunta saa yhden edustajan jokaista alkavaa 7000 asukasta kohti. Laskelma perustuu kuntavaaleja edeltävän vuodenvaihteen väkilukuun.

Keskusta jatkaa suurimpana puolueena

Keskusta piti maakuntavaltuustossa kuntavaalien tuloksen perusteella suurimman puolueen asemansa 27 paikalla. Kokoomuksella ja perussuomalaisilla molemmilla on valtuustossa 12 paikkaa. Vasemmistoliitolla on yhdeksän, sosialidemokraateilla kahdeksan, vihreillä kuusi ja kristillisdemokraateilla yksi paikka.

Maakuntahallitus sekä toimielimien puheenjohtajat nimetään marraskuussa

Valtuusto järjestäytyy 8. marraskuuta ja valitsee maakuntahallituksen. Maakuntahallitus jatkaa 13 jäsenen voimin.

Maakuntavaltuuston ja -hallituksen toimikaudet käynnistyvät normaalia myöhemmin, sillä koronapandemia viivästytti kuntavaaleja.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto  2021–2025