Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

11.02.2022

Ennakkotiedote Pohjoinen periferia ja Arktis 2021-2027 Interreg-ohjelman ensimmäisen haun avautumisesta

Uuden Pohjoinen periferia ja Arktis -ohjelman ensimmäinen varsinainen haku on tarkoitus toteuttaa 17.3.-20.6.2022.

Vuosien 2021-2017 Interreg NPA-yhteistyöohjelma on rakennettu aikaisempien ohjelmien hyvien kokemusten pohjalta. Ohjelma-alue on nyt hieman supistunut niin, että Pohjois-Irlanti ja Skotlanti eivät enää kuulu varsinaiseen ohjelma-alueeseen. Norjankin ohjelma-alue muuttui niin, että mukana ovat kaksi pohjoisinta maakuntaa, Nordland ja Troms-Finnmark. Sen sijaan Irlannista ohjelmaan tuli mukaan uusia alueita.

Ensimmäinen varsinainen hakukierros

Jotta uusi NPA ohjelma saadaan nopeasti käyntiin, seurantakomitea kannustaa nyt yhteistyöhankkeita suunnittelevia kehittelemään ideoitaan, etsimään sopivia hankekumppaneita ja kartoittamaan käytettävissä olevia vastinrahoituslähteitä eri maissa. Seurantakomitea vahvistaa lopulliset hakuehdot (Terms of Reference) juuri ennen haun virallista avautumista, mutta ehtojen luonnokseen voit tutustua jo nyt.

Rahoitusta voi hakea uuden ohjelman seuraavalle kahdelle toimintalinjalle ja niiden eritystavoitteisiin.

Toimintalinja 1: vahvistetaan muuntautumiskykyisten ja houkuttelevien NPA yhteisöjen innovaatiokapasiteettia,

Toimintalinja 2: vahvistetaan NPA yhteisöjen kykyä sopeutua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja varmistaa raaka-aineiden riittävyys.

Varsinaisista hankkeista odotetaan syntyvän konkreettisia ja kestäviä tuloksia, joilla on myönteinen vaikutus hankkeen kohderyhmiin ohjelma-alueella. Ohjelman tavoitteista ja tulosten mittareista saat tarkempia tietoja asiakirjasta Programme and project logic.

Hakuehtojen luonnos ja ohjelman asiakirja löytyvät ohjelman kotisivun uutisen liitteistä tästä linkistä.

Tukea tarjolla hankkeiden kehittelyyn

Ohjelma järjestää online-tilaisuudet hankkeita suunnittelevien tueksi 17. maaliskuuta ja 11. toukokuuta 2022. Näiden lisäksi suunnitteilla on NPA-toimijoille tarkoitettu verkostoitumistilaisuus 19. toukokuuta ohjelman sihteeristössä Kööpenhaminassa. Tilaisuuksista julkaistaan myöhemmin tarkempia tietoja ohjelman kotisivulla.

Saat tarvittaessa lisätietoja avautuvasta hausta NPA-ohjelman Suomen kansalliselta kontaktihenkilöltä:
Paula Mikkolalta (paula.mikkola(at)lapinliitto.fi)
tai ohjelmasihteeristön Christopher Parkerilta (christopher.parker(at)interreg-npa.eu).