Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

15.05.2023

Ennätysmäärä hakemuksia Pohjois-Pohjanmaan liiton JTF-hakuun

Pohjois-Pohjanmaan liiton JTF-haku avautui 19.4. Reilussa kolmessa viikossa saapui ennätysmäärä hakemuksia, 149 kappaletta. Jatkuvan haun ensimmäinen hakemusten jättämisaika päättyi perjantaina 12.5.

­– Määrä on suurempi kuin koskaan parikymmenvuotisen työurani aikana. Tavallisesti hakemuksia saapuu noin 50–60 kappaletta, aluekehitysasiantuntija Aki Lappalainen toteaa.

Ennätyksellinen hakemusmäärä osoittaa, että JTF-rahoitushakujen avautumista on todellakin odotettu maakunnan alueella. Hakemukset keskittyvät hakuohjelman mukaisesti uusia teknologioita ja ratkaisuja luoviin sisältöihin. Rahoitusta haettiin monipuolisesti kestävää kasvua ja kiertotaloutta tukeviin hankkeisiin sekä teknologisia innovaatioita kehittäviin hankkeisiin.

Merkittävä tuki alueen kehittämiseen

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan toimijoille suunnattu JTF-rahoitus on tarkoitettu alueen elinkeinoelämän kehittämiseen ja vihreän siirtymän haittavaikutusten minimoimiseen. Maakuntaliiton kehitysjohtaja Tiina Rajala on tyytyväinen alueen toimijoiden aktiivisuuteen.

–  Kaikkien hyväksyttävien hakemusten tulee tukea Pohjois-Pohjanmaan oikeudenmukaisen siirtymän suunnitelmaa. Tällöin saadaan esiin maakunnallinen rahoituksen vaikuttavuus ja tuloksia, joita päättäjätkin peräänkuuluttavat, Rajala toteaa.

JTF-rahastosta tuetuilla toimilla tuetaan talouden monipuolistamista ja uusien työpaikkojen luomista. Rahoitusta kohdennetaan julkisten toimijoiden elinkeinoelämää edistäviin innovaatiohankkeisiin.

Ensimmäiset ratkaisut aikaisintaan elokuussa

Ensimmäiset ratkaisut jatkokäsittelyyn etenevistä hakemuksista saadaan todennäköisesti vasta kesälomien jälkeen. Syynä on juuri hakemusten ennätyksellisen suuri määrä. Seuraavan kolmen kuukauden aikana hakemukset luetaan ja niille tehdään alustava arviointi ja karsinta. Sen jälkeen hakemukset vielä pisteytetään.

–  On hyvä asia, että hakemuksia on paljon. Se tarkoittaa sitä, että rahoituksen hakuun kohdistuu tervettä kilpailua. Se johtaa myös laadukkaisiin lopputuloksiin. Saamme esille kaikkein potentiaalisimmat ideat maakunnan alueelta, Aki Lappalainen toteaa.

Pohjois-Pohjanmaan liitto voi myöntää hakijoille JTF-rahoitusta tänä vuonna enintään 35 miljoonaa euroa. Tähän mennessä saapuneiden hakemusten yhteenlaskettu loppusumma on 63,4 miljoonaa euroa, mikä ylittää lähes kaksinkertaisesti jaettavissa olevan määrän.

Vuoden 2024 puolella käynnistyvässä haussa JTF-rahoituksen määrä pienenee merkittävästi. Jaettavissa on noin 3 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

kehitysjohtaja Tiina Rajala, 040 685 4033, tiina.rajala@pohjois-pohjanmaa.fi

aluekehityspäällikkö Heikki Ojala, 050 433 3951, heikki.ojala@pohjois-pohjanmaa.fi

Lisätietoa JTF-rahoituksesta ja sen hakuohjeista löytyy tästä linkistä.