Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

07.10.2022

European Week of Regions and Cities -tapahtuma pureutuu EU:n uusiin haasteisiin

European Week of Regions and Cities eli alueiden ja kaupunkien viikko järjestetään tänä vuonna 10.-13. lokakuuta. Tämän vuoden tapahtuman temaattisia kärkiä ovat vihreä siirtymä, alueellinen koheesio, digitaalinen siirtymä ja nuorten vaikutusmahdollisuudet.

Tapahtuma on poliittisen keskustelun areena, jossa alueille ja kaupungeille tarjoutuu mahdollisuus saada äänensä kuuluviin EU:n päätöksentekoon liittyen.

Pohjois-Pohjanmaan ICT-edelläkävijyys esillä alueiden viikolla

Muun muassa Pohjois-Pohjanmaan liiton, Oulun yliopiston ja Luulajan teknillisen yliopiston järjestämä työpaja ”Kick-start for Digitalisation via Global Crisis: Partnering for Resilient Connectivity for People” on osa alueiden viikon ohjelmaa.

Euroopalla on mahdollisuus olla edelläkävijä digitalisaation käyttöönoton ja digitalisaation hyödyntämisessä sekä tulevaisuuden langattomien teknologioiden kehittämisessä ja hyödyntämisessä. Wireless ICT Partnership pyrkii lisäämään Euroopan kilpailukykyä tuossa tehtävässä. Työpajaan osallistuu muun muassa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Tilaisuuden moderoi Mika Rantakokko Oulun yliopistolta.

Tilaisuus järjestetään webinaarina, joten siihen ennättää vielä ilmoittautua mukaan. Lue tiistaina 11.10. järjestettävästä tilaisuudesta lisää tästä linkistä.

Vuotuinen aluepolitiikkaan liittyvä tapahtuma

Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikko on suurin vuotuinen aluepolitiikkaan keskittyvä tapahtuma. Tässä vuosittain järjestettävässä nelipäiväisessä tapahtumassa alueet ja kunnat esittelevät valmiuksiaan luoda kasvua ja työpaikkoja sekä toteuttaa Euroopan unionin koheesiopolitiikkaa. Se on myös tilaisuus osoittaa paikallis- ja aluetason merkitys hyvän eurooppalaisen hallintotavan kannalta.

Ensimmäisen kerran vuonna 2003 järjestetystä tapahtumasta on kehittynyt vuosien kuluessa ainutlaatuinen viestintä- ja verkottumisfoorumi, joka kokoaa yhteen alueita ja kuntia, niiden poliittisia edustajia ja viranhaltijoita sekä asiantuntijoita ja tutkijoita kaikkialta Euroopasta. Teemaviikon avulla on levitetty monin tavoin tietoa siitä, miten alueet ja kunnat hyödyntävät EU‑rahoitusta kohentaakseen kansalaisten arkea.

Useimpiin tilaisuuksiin pääsee mukaan myös verkon välityksellä, sillä tapahtumia järjestetään laajasti webinaareina ja hybriditoteutuksina.

Lue lisää tapahtumasta.

Seuraa tapahtumaa myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #EURegionsWeek