Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

18.06.2021

Kuntavaalit tuo muutoksia Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston ja -hallituksen kokoonpanoon

Kuntavaalien mukaan Pohjois-Pohjanmaan uudessa maakuntavaltuustossa keskustalla on 27 jäsentä, kokoomuksella ja perussuomalaisilla molemmilla 12 jäsentä. Vasemmistoliitolla on yhdeksän, sosiaalidemokraateilla kahdeksan, vihreillä kuusi ja kristillisdemokraateilla yksi jäsen.  Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuustossa on yhteensä 75 jäsentä. 

Puolueiden suhteellisen kannatusjaon perusteella uusi maakuntahallitus olisi kokoonpanoltaan seuraava: keskusta saisi kuusi jäsentä, kokoomus ja perussuomalaiset molemmat kaksi jäsentä. Vasemmistoliitto, sosiaalidemokraatit ja vihreät saisivat kukin yhden jäsenen. Yhteensä maakuntahallituksessa on 13 jäsentä.  

Pohjois-Pohjanmaalla keskusta sai 58 248 ääntä ja sen prosenttiosuus äänistä oli 34,3 prosenttia. Kokoomus sai 26 881 ääntä (15,8 %) ja perussuomalaiset 25 856 ääntä (15,2 %). Seuraavina tulivat vasemmistoliitto, sosiaalidemokraatit, vihreät, muut ja kristillisdemokraatit.  

Maakunnan suurimpana puolueena Suomen keskusta käynnistää Pohjois-Pohjanmaan maakunnallisten organisaatioiden luottamushenkilöiden paikkaneuvottelut.